Albania velger sitt bidrag i kveld

Etter to semifinaler i Festivali i Këngës er vi i dag kommet til selve finalen. Etter kveldens sending vet vi hvilket bidrag som skal representere Albania under Eurovision Song Contest i København i mai.

I alt 16 bidrag står på startstreken under kveldens finale, i denne rekkefølgen:

1. Hersiana Matmuja – Zemërimi i një nate
2. Besiana Mehmedi & Shkodran Tolaj – Jam larg
3. Luiz Ejlli – Kthehu
4. Frederik Ndoci – Një ditë shprese
5. Grupi NA – Jehona
6. Klodian Kaçani – Me ty
7. Lindi Islami & Venera Lumani – Natë e parë
8. Blerina Braka – Mikja ime
9. Xhejsi Jorgaqi – Ëndërrat janë ëndërra
10. Xhejn & Enxhi Kumrija – Kur qielli qanë
11. Grupi LYNX – Princesha
12. Marjeta Billo – Ti mungon
13. Sajmir Braho – Grua
14. Rezarta Smaja – Në zemër
15. Edmond Mancaku & Entela Zhula – Vetëm për ty
16. Renis Gjoka – Mjegulla

 

To av kveldens deltakere har representert Albania internasjonalt tidligere: Luiz Ejlli i 2006 med Zjarr e ftohtë og Frederik Ndoci i 2007 med Hear My Plea. Ingen av disse klarte å ta seg videre fra semifinalen.

Siden det ikke praktiseres telefonavstemning i Festivali i Këngës vil vinneren bli valgt av en jury bestående av syv profesjonelle musikere: komponister, tekstforfattere og sangere. De syv er Agim Krajka, Aleksander Lalo, Hajg Zaharian, Petrit Malaj, Eriona Rushiti, Xhevair Spahiu og Bojken Lako. Sistnevnte har for øvrig selv deltatt i Festivali i Këngës ved flere anledninger.

I tillegg til de konkurrerende artistene vil det bli to gjesteopptredener under kveldens finale. Elhaida Dani, vinneren av Italias The Voice 2013, vil fremføre en sang, og i tillegg kommer selveste Emmelie de Forest, den danske ESC-vinneren fra årets finale i Malmö, for å opptre.

Enkel Demi og Klea Huta leder kveldens sending, som starter kl. 20.30 norsk tid. Sendingen kan følges på webcast via RTSHs nettsider eller eurovision.tv.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien