Det blir nasjonal finale i Romania

Etter flere spekulasjoner om landet skulle trekke seg fra ESC 2014 eller satse på intern utvelgelse tyder alt nå på at det blir en nasjonal finale som vanlig i Romania. Forberedelsene til Selecția Națională 2014 er nå i gang, og en av låtene som skal delta er allerede klar til avlytting.

Som mange har trodd blir det comeback for Paula Seling og ‘norske’ Ovi Martin, som skal synge låten Miracle i den rumenske finalen. Ovi har selv vært med på å skrive låten, som er produsert av norske Beyond51 – som tidligere har stått bak MGP-låter som Haba Haba med Stella Mwangi og Crush med Malin. To teasere av Miracle har allerede blitt sluppet og kan høres her.

Gabriel Baruta fra Hotel FM, de rumenske ESC-representantene fra 2011, gjør comeback som komponist og har skrevet låten Hearts Collide, som Anca Florescu skal fremføre. Denne låten er allerede ute på markedet og høres slik ut:

 

I tillegg skal den aller første vinneren av The Voice Romania, Stefan Stan, delta i 2014-finalen i en duett med nykommeren TeddyK, og med en låt skrevet av Eduard Carcota. Carcota var med på å skrive suksessbidraget Torneró i 2006, som sikret Romania en 4. plass i den internasjonale finalen i Athen. Bidraget til Stan heter Breathe og vil bli utgitt den 6. januar.

Datoen for den rumenske finalen er foreløpig ikke offentliggjort. escNorge kommer med flere nyheter fra Romania så fort de blir kjent.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien