Litauen: 8 finalister gjenstår

Etter fem uker og fem livesendinger har 20 deltakere blitt til 8 og det gjenstår bare fem show før vi vet hvem som går av med seieren og får representere Litauen i årets ESC i København.

For fem uker siden braket det hele løs med en jubileumskonsert for å markere at det er 20 år siden Litauens debut i Eurovision Song Contest. Deretter var det to livesendinger der 20 deltakere skulle konkurrere om 10 plasser (5 fra hvert show) til den andre runden i utvelgelsen.

Etter de to første livesendingene så listen med finalister slik ut:

Vilija Matačiūnaitė (første delfinale)
Vaidas Baumila (første delfinale)
Aistė Pilvelytė (første delfinale) (stemt ut i tredje sending)
Vig Roses (første delfinale)
Justinas Lapatinskas (første delfinale)

Mia (andre delfinale)
Martynas Kavaliauskas (andre delfinale)
Monika Linkytė (andre delfinale)
Ieva Zasimauskaitė (andre delfinale)
Kristina Radžiukynaitė (andre delfinale) (stemt ut i fjerde sending)

De to siste ukene har de 10 finalistene blitt til 8.
I denne andre runden av utvelgelsen har finalistene covret kjente låter, både på litauisk og på engelsk. Forrige lørdag fremførte artistene mainstream låter fra Litauen og det ble Aistė Pilvelytė som trakk det korteste strået og måtte forlate konkurransen.

Under gårsdagens livesending fremførte finalistene legendariske og populære engelske låter, og da jury- og seerstemmene var talt opp var det Kristina Radžiukynaitė som måtte innse at slaget var tapt. Hun ble den 12. artisten til å forlate konkurransen og dermed gjenstår 8 finalister til den tredje runden av utvelgelsen.

Neste lørdag skal de 8 finalistene fremføre noen av de bidragene som er med i årets konkurranse og utvelgelsen fortsetter frem til lørdag 15. februar, da får vi det endelige svaret på hvilken låt og artist som skal representere Litauen i Eurovision Song Contest i København.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien