Joe McCaul diagnostisert med MS

Irske Joe McCaul, som representerte landet i Eurovision Song Contest 2005 i Kiev, ble for kort tid tilbake diagnostisert med MS (multippel sklerose). 

Joe utgjorde halvparten av duoen Donna & Joe, der den andre halvparten var hans söster, Donna. Sammen fremförte de sangen «Love?». De kom på 14. plass i sin semifinale, og tok seg dermed ikke til finalen.

 

I årene etter Eurovision-deltagelsen har Joe jobbet med musikaler og hatt spillejobber rundt omkring i Irland. Han har også hatt et lokalt radioshow i Athlone, hvor han bor.  Han har også spilt inn en del coverlåter, blant annet denne versjonen av Jason Mraz’ «I Won’t Give Up».

Joe merket tidlig i vinter en begynnende nummenhet i bena og prikking i hendene. I november våknet han en morgen og oppdaget at han hadde mistet fölelsen fra livet og ned. Han ble undersökt ved flere ulike sykehus, og for en måned siden ble han kalt inn til St, James’ Hospital i Dublin, der han mottok resultatet av de seneste undersökelsene. 

«Da jeg mottok nyheten var det ingen ting som hang sammen. Jeg kunne ikke se for meg livet mitt. Når jeg tenker MS ser jeg bare en rullestol. Jeg jobber fortsatt med å venne meg til tanken,» sier Joe. 

MS er en degenerativ nervesykdom som rammer sentralnervesystemet. De mest vanlige symptomene er nedsatt førlighet, svekket syn, koordinasjonsvansker og lammelser. Alvorligheten av de ulike symptomene varierer ut fra hvilken del av sentralnervesystemet som rammes först.  

Kilde; independent.ie, escNorge.net, wikipedia.org
Bilde; independent.ie

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien