Slovenia velger 8. mars

Etter lang ventetid fikk vi for noen dager siden endelig bekreftet at Slovenia kommer til å delta i Eurovision Song Contest 2014. I dag har de avslørt litt av planene de har for sin nasjonale utvelgelse

Slovenia vil avholde sin finale i år den 8. mars. Dette er samme dag som våre naboland Sverige og Danmark avholde finaler i henholdsvis Dansk Melodi Grand Prix og Melodifestivalen.

RTVSLO vil invitere visse artister og låtskrivere til selve utvelgelsen. Hvordan denne utvelgelsen vil foregå og hvor mange som vil bli invitert er ikke kjent. Med tanke på at de ikke offentliggjorde sin deltakelse før sist uke får man håpe at det er noen slovenske låtskrivere som har noen låter i skuffen fra før av, for det er nå bare litt over en måned til finalen. Det er uansett gledelig av RTVSLO endelig så muligheten til å delta i årets Eurovision slik at antall deltakerland kom opp i 37, to mindre enn fjoråret.

Fjorårets deltakelse endte i et realt mageplask for Slovenia, da de bare fikk 8 poeng i den første semifinalen og dermed endte helt nede på 16. og siste plass i sin semifinale.

Slovenia har finale 8. mars og deltar i den andre halvdelen av semifinale 2, samme semifinale som blant annet Norge og Finland. 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien