57 bidrag mottatt i Moldova

Fristen for å sende inn bidrag gikk ut for kort siden i Moldova og TRM, den moldovske kringkaster kan melde om 57 innsendte bidrag til årets O Melodie Pentru Europa

 

I bunken over innsendte bidrag finner vi flere kjenninger, blant annet Boris Covali, Tatiana Heghea, Doinita Gherman og Felicia Dunaf som deltok i fjorårets finale. Noen artister, blant andre Boris Covali og Felicia Dunaf har sendt inn flere bidrag. Hvilke bidrag som blir sendt videre til semifinalene bestemmes av en jury, visstnok gjennom «live auditions». Allerede nå er 57 bidrag kortet ned til 40. 

De to semifinalene som skal inneholder 12 bidrag hver går av stabelen 11. og 13. mars. Finalen i O Melodie Pentru Europa finner sted den 15. mars, samme kveld som finalen i Melodi Grand Prix her hjemme i Norge.

I fjor deltok Moldova med låten «O Mie». De sang på sitt eget språk for første gang siden 2009 og det ga dem en flott 11. plass. Det er et resultat Aliona Moon og låtskriver Pasha Parfeny bør være stolte av.

Moldova deltar i Eurovision Song Contest for 10. gang i år og har derfor et lite jubileum. Deres beste plassering kom nettopp i debuten i 2005 da Zdob si Zdub sang dem til 6. plass. Bare en gang (2008) har de stått utenfor finalen. Den gang sang Geta Burlacu for Moldova.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien