Det danske startfelt og verterne

 

Som nevnt tidligere i dag, valgte DR å frigive navnene på de 10 deltakere, som skal på scenen ved Dansk Melodi Grand Prix 2014 – som løper av stablen fra Odense Anera den 8. marts.

 

Blandt artisterne som blev avslørt, finner man både kendte og ukendte navne, og ligeledes også tidligere deltakere ved Dansk Melodi Grand Prix. Presset for å få avslørt navne ved årets vertslands nasjonale konkurranse har været stort, og derfor mente DR ifølge Underholdningsredaktør, Rasmus Ladefoged, at her 6 uker før den danske finale, var det et godt tidspunkt at slippe overraskelsen løs. Den 17. februar kommer der til å være et pressemøte, hvor også det vil blive muligt å høre en del av hver bidrag, som bliver å finne i finalen.

 

DR har igjen i år valgt å gi 4 såkaldte wildcards, til artister eller komponister, som de mener kan gøre noget ekstra for den nasjonale konkurranse. I år er de 4 wildcards gået til: Sonny, Anna David, Nadia Malm & Michael Rune. Startfeltet i Dansk Melodi Grand Prix kommer som nevnt tidligere i dag, til å bestå av følgende 10 bidrag og artister:

 

Sonny: Feeling the you (wildcard)
Sangskrivere: Sonny, Frederik Tao Nordsøe Schjoldan, Thomas Lumpkins.
Sonny – eller Sonny Fredie Pedersen, er bredt kendt i den danske befolkning, både som: artist, danser, koreograf og sanger. Han er ud af en kendt danse-familie, og sammen med søsteren Gigi, har han gennem barndommen været i bl.a. tv med dans i forskjellige utgaver og konkurranser. Som voksen har han utvidet med bl.a. sang, og har høstet store roser for sin deltakelse i musicals som: «Grease», «West side story» & «High School Musical – on stage». Han har utgivet 3 albums, og har efter at være flyttet til Los Angeles, deltaket som profesjonel i «Dancing with the stars», hvor partnerne har været Christina Aguilera Nicki Minaj.

 

Anna David: It hurts (wildcard)
Sangskrivere: Anna David, Lasse Lindorff, Kim Nowak-Zorde, Jeremy Huffleman, Marli Harwood, Michael Harwood, Nick Keynes.
Siger man «Fuck dig» – siger man også Anna David, for over natten gjorde hun sig bemærket med den anderledes titel på sin sang, og som sikrede sig et hit i Danmark. Det var dengang i 2005, og meget vand er løbet gennem åen siden. 4 albums er det blevet til, og 23 singler i Danmark. Derutover har hun haft 6 singler i Tyskland, men også de øvrige nordiske lande har haft hende på besøg, og ligeledes Østerrike tok hende til sig. Hun har tidligere været deltaker i «Vild med dans» samt «Toppen af poppen», og har på TV2 været med i serien «Store drømme». Pt. er hun aktuel i opsetningen av «Grease», hvor hun som «Sandy» står på scenen i Tivolis Koncertsal.

 

Basim: Cliche Love song
Sangskrivere: Lasse Lindorff, Kim Nowak-Zorde, Daniel Fält, Basim.
Basim – med det borgerlige navn: Anis Basim Moujahid, blev kendt som en søt og sjarmerende gut I den danske utgave av «X-Factor» i 2008. Han tok sig til en kvartfinale, før «X-Factor» veien blev blokeret. Men på dét tidspunkt, hadde han allerede sjarmet sig ind hos mange unge jenter, og red på en bølge av popularitet derefter. Han har utgivet 2 albums og 6 singler. I 2009 var han med i «Vild med dans», men måtte sande at dansen kanskje ikke var hans sterkeste kort på hånden, da han endte på en 9. plass.

 

Rebekka Thornbech: Your lies
Sangskrivere: Danne Attlerud, Gustav Eurén, Niclas Arn.
Rebekka Thornbech er et av de mere ukendte navne som stiller I år. Hun skriver selv musik, mest inden for melodi- og vokalbaseret pop, med rødder dybt forplantet i coutry og blues. Hun mestre selv akustisk guitar, og ved hendes side står 2 av hendes søstre normalt, og danner kor når hun optreder. Hun utgav i 2013 hendes første single, og ganske godt planlagt, utkommer hendes debut-album «So be it» den 8. marts,

 

GlamboyP: Right by your side
Sangskrivere: Mathias Kallenberger, Andreas Berlin, Jasmine Anderson.
GlamboyP, eller Patrick Spiegelberg startede med at vinde den danske utgave av «Popstars» i 2003, hvor han var en del av boybandet Fu:el. Deres single «Please, Please» gikk ret ind som nr. #1 på den danske Singleliste. Efterfølgende kom et debut-album, men dette blev aldrig en sukses. Patrick har siden levet av dans og musik. Man kan snart se ham som hjelpedommer for Lina Rafn, i dette års utgave av «X-Factor».

 

Bryan Rice: I choose U
Sangskrivere: Bryan Rice, Lars Halvor Jensen, Johannes Jørgensen, Shanna Crooks.
Bryan Rice – med det borgerlige navn, Brian Risberg Clausen, er allerede et etableret navn både innen og uten for Danmarks grenser. Første erfaring danskerne hadde med ham, var i talentshowet «Stjerne for en aften» i 2003, hvor han blev nr. 3 i den indledende runde. (Vinneren av denne blev for øvrigt Jacob Sveistrup, som seinere vandt Dansk MGP 2005). I 2005 kom hans store gjennombrud, da han utgav låten «No promises», som var med på soundtracket til filmen «Nynne». Han plaserede sig solidt på de danske hitlister, og hans veie stod derefter åpne. Debutalbummet «Confessional» solgte til gull i Danmark, og kom ut i 14 lande. Han har siden hen utgivet 4 albums (3 studie + 1 live) samt 15 singler. Han deltok som medforfatter på låten «Underneath my skin», som Christina Undhjem sang ved Dansk MGP i 2009. I 2010 stod han selv på scenen ved Dansk MGP, han var et av 3 wildcards dette året, og førte låten «Breathing» til en 2. plass

 

Nadia Malm: Before you forget me (wildcard)
Sangskriver: Nadia Malm.
Nadia Malm (Hansen) er bedst kendt for hendes samarbejde med DJ-duoen Svenstrup & Vendelboe, men de første spede erfaringer danskerne hadde med hende, var i den danske utgave av «Idols» i 2004. Mest kendt er hun for sammen med DJ-duoen, at synge på låterne: «Dybt vand» + «Glemmer dig aldrig». «Dybt vand» blev bl.a. nr. #1 på den danske Singles Chart – og «Glemmer dig adrig» tok de 4 priser ved Danish DeeJay Awards 2013, vel at merke, også alle 4 kategorier som de var blevet nomineret i!

 

Michael Rune feat. Natascha Bessez: Wanna be loved (wildcard)
Sangskrivere: Lars Halvor Jensen, Martin Larsson, Luke Madden, Lemare Obika.
Michael Rune er en veletableret saxophonist, og har tidligere selv utgivet singlen «Min indre stemme» (2011) sammen med Nadia Gattas. Året efter utgav han singlen «Væk i natten» sammen med Cecilie Fleur. Han gjennom de sidste mange år arbeidet med en masse DJs i inn- og utland. Med på scenen finder man amerikanske Natascha Bessez, som normalt gør det mest indenfor Euro-pop og house.

 

Emilie Moldow: Vi finder hjem
Sangskrivere: Engelina, Ole Brodersen, Kasper Larsen, Basim.
Emilie Moldow så danskerne første gang ved den danske ugave av børnenes MGP i 2001. Efterfølgende har hun været med som «feature» på numre, bl.a. med rapperen Pede B.

 

Danni Elmo: She’s the one
Sangskrivere: Engelina, Kenneth Nicolaisen, Søren Vestergaard, Marcus Linnet.
Danni Elmo har 2 gange tidligere stillet op ved Dansk Melodi Grand Prix. I 2006 stillede han med låten » in 1″, som han sikrede sig en flott 2. plass med, bare 12 poeng efter vinneren Sidsel Ben Semmane. Året efter stillede han atter op igen, denne gang med låten «Meaning og life». Han tok sig videre fra den 1. semifinale til finalen, men endte utenfor top 5 på den store kveld.

 

Verterne ved den danske finale i Odense bliver den rutinerede Louise Wolff som de sidste 2 år har stået på den danske scene, som vertinde med hhv. Emil Thorup samt Lise Rønne og Sofie Lassen-Kahlke. Hun arbeider normalt som vert på DR’s «Aftenshowet», likesom at hun har været en populær vert på programmet «Sporløs».

 

Jacob Riising tager den mandlige del av vertsrollen, og han er bedre kendt som vert ved børnenes MGP gjennom 5 år. Han har ligeledes lavet børneprogrammerne «Gepetto News» og «Riisings flotte Talkshow». Han deltok i 2011 i programmet «Maestro», men som dirigent imponerede han ikke i første omgang. Nu er han «blevet voksen», og stiller således op som vert ved Dansk Melodi Grand Prix 2014.

 

Kilde: DR.dk/GrandPrix

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien