Sverige: Yohio og Ellen Benediktsson til finalen

Det ble en aldri så liten ‘skräll’ i årets første delfinale av Melodifestivalen idet Ellen Benediktsson slo følge med forhåndstippede Yohio til finalen. En annen favoritt, Helena Paparizou, måtte nøye seg med plass i Andra chansen sammen med Linus Svenning.

Teppet gikk opp for 2014-utgaven av Melodifestivalen i kveld, direktesendt fra Malmö Arena der danske Emmelie de Forest stakk av med førsteplassen i den internasjonale finalen i mai i fjor. Og den vennskapelig ertingen av nabolandet Danmark gikk igjen under hele sendingen, som ble ledet i en korrekt, om enn noe neddempet tone av Anders Jansson og Nour El Refai.

Etter at første stemmeomgang var over, gikk fem av kveldens åtte låter videre til andre omgang. Der var det til slutt Yohio og Ellen Benediktsson som viste seg å ha høstet flest stemmer og kunne juble for finaleplass i Friends Arena den 8. mars. For Helena Paparizou og Linus Svenning blir det en ny mulighet til å kvalifisere seg i Andra chansen i Lidköping den 1. mars.

I alt 415 421 stemmer ble ringt og sendt inn under kveldens sending.

 


 

Låtene som ble utslått i kveld plasserte seg slik:

5. Elisa Lindström – Casanova

 

6. Alvaro Estrella – Bedroom

 

7. Mahan Moin – Aleo

 

8. Sylvester Schlegel – Bygdens son

 

Neste lørdag flytter Melodifestivalen seg videre til Linköping, der blant andre Sanna Nielsen, Panetoz og Martin Stenmarck står på startstreken.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien