Blogg: Hvordan vil Softengine klare seg i København?

Finland bestemte seg i går for å sende rockegruppen Softengine til København i Mai. Her er mine tanker rundt deres sjanser i den internasjonale konkurransen.

Jeg påstod litt tidligere i år i et annet blogginnlegg at Finland ikke vinner Eurovision i år uansett hvilken av de tolv bidragene de velger å sende. For i år var det mye middelmådig fra Mummi-land må jeg si. Det var ingen låter som skilte seg enormt positivt ut men jeg fant en låt som jeg synes var ganske fin nemlig Mikko Pohjola sin «Sängyn Reunalla». Denne låten kom på andreplass i finalen akkurat som min favoritt Mikael Saari med «We Should Be Through» gjorde i fjor.

Og etter at Finland har tatt valget sitt og valgt Softengine med «Something Better» som sine representanter i år står jeg enda knallhardt på mitt. Blir svært overrasket hvis Finland vinner Eurovision 2014! «Something Better» er en helt «straight» rocke-låt som er helt okei å høre på men som fort blir veldig kjedelig og gjenntakende. Minner meg litt om Sveits 2012 egentlig. Mot slutten av låten blir det alt for intenst og vokalisten nærmest skriker inn i mikrofonen.

Jeg har en magefølelse på at Finland blir å slite med å nå finaleplass i år. Det som kan redde dem er for det første hvis kvaliteten på låtene fortsetter i samme stil som de seks første nå, der jeg ikke synes det er så veldig mye å rope hurra for. Så hvis dette blir et ganske labert år kan det kanskje hende at «Something Better» kan snike seg med i finalen. Men nå håper jeg selvfølgelig at det kommer mange gode låter etterhvert utover sesongen. Det andre som kan redde dem er hvis det blir få rockelåter med i årets konkurranse og denne dermed skiller seg ut. Og det tredje er at de er med i den semifinalen med minst bidrag og at det da er kun fem som ryker ut.

Jeg sier ikke at «Something Better» er det verste jeg har hørt, for det er er det på ingen måte. Men den mangler noe som fester seg og som får meg til å ville høre på dette om og om igjen.

Finland har sent mye bra gjennom årene de. Og kanskje mest de siste årene da både «Hard Rock Hallelujah», «Työlki Ellää» og ikke minst «Da Da Dam» er låter jeg liker veldig godt.

Selv om UMK er en fin platform for nye artister og vise seg fram samt få veiledning, så savner jeg formatet de hadde før med semifinale og finaler som var mye likt slik svenskene og Norge gjør det. For i det gamle konseptet virket det som det var mer plass til mer etablerte artister med mer erfaring. Men for all del, nykommer kan absolutt ha noe å fare med, men synes det aller beste hadde vært en god blanding av begge deler.

Hva tror du om Softengine sine sjanser? Si din mening i kommentarfeltet!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien