Litauen: 5 finalister gjenstår i konkurransen

Etter 8 sendinger begynner det snart å nærme seg slutten på den litauiske utvelgelsen. På grunn av stor interesse rundt årets utvelgelse har tv-selskapet, LRT, satt opp to ekstra livesendinger i deres Eurovision-maraton og finalen har blitt utsatt til 1. mars.

I løpet av de siste ukene har artistene begynt å fremføre de 16. bidragene som LRT publiserte den 12. februar. Du kan høre alle de 16 bidragene her!

En etter en har deltakerne blitt stemt hjem ved hjelp av 50% jury- og seerstemmer og nå gjenstår det kun 5 finalister. I går fremførte de 6 artistene to bidrag hver og etter stemmene var talt opp var det Ieva Zasimauskaitė som trakk det korteste strået og måtte forlate konkurransen.

Dermed ser listen med gjenværende finalister slik ut:

Monika Linkytė
Mia
Martynas Kavaliauskas
Vaidas Baumila
Vilija Matačiūnaitė

I forrige uke skrev nettsiden Eurodiena at det hadde kommet inn 3 bidrag til TRM, den Moldovske kringkasteren, som visst nok allerede er med i Litauens utvelgelse, Eurovizijos.
Det dreier seg om de 3 låtene Take A Look At Me Now, A New Beginning og It’s All About A Boy som alle skal være skrevet av den irske låtskriveren Aidan O’Connor. Dersom det viser seg å være de samme sangene vil det være brudd på LRTs regler for den litauiske konkurransen, som understreker at bidragene ikke kan meldes på til andre land sine utvelgelser.

Foreløpig er det ikke kommet noen bekreftelse fra LRT angående denne saken. Vi kommer derfor tilbake med mer informasjon når dette foreligger.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien