Hvem er de 3 ESC-verter?

 

 

Tidligere i dag avslørede Danmarks Radio (DR) de 3 verter, som kommer til at lede seerne gjennom det Internationale Melodi Grand Prix i København.

 

Valget er faldet på de 2 rutinerede tv-kjendisser: Lise Rønne og Nikolaj Koppel, og de får følgeskap av den populære skuespiller, Pilou Asbæk. Lise og Thomas er begge rutinerede og vellidte verter ved adskillige tv-shows og arransjementer hos DR, og har derved en stor viten og erfaring for at stå på scenen, og dirigere seerne kyndigt gjennom et show.

 

LiseR2014

 

35-årige Lise Rønne utdannet journalist og med en bachelor i medievitenskap. I tv-verdenen har hun været vert på ungdomsprogrammer ved både DR og TV2. Hun har været vert på «Aftenshowet», men har også været et smut forbi DR’s «TV-Avisen» en overgang. I sæsonerne 2008, 2009, 2011 + 2012 var hun vert på den danske utgave av X-Factor, hvor hun har høstet ros for sit væsen, som oftest har vist empati overfor deltakerne. Hun har været vert ved Dansk Melodi Grand Prix, både i 2011 og 2013 har danskerne kunne nyte hende på scenen, og hun var således 1 i trieon, som sidste år lovede Danmark, at nu skulle seiren i hus, og det holdt ord.

 

NikolajK2014

 

Nikolaj Koppel (44) har fået musikken og sangen ind siden han var ganske spæd. For som barn af en operasangerinde og en pianist, så var der allerede en vei banet fra starten. Han startede med at spille klaver som 3-årig, og optrådte som profesjonel som 20-årig. Han er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og har efterfølgende turneret i Skandinavia, Tyskland, Australia og USA. Han har siden forladt musik-veien, og er siden gået journalist veien.

 

Efterfølgende har han været ansat som bl.a. redaktør hos «Euroman» og musiksjef i Tivoli. Derefter kom veien forbi Danmarks Radio, hvor han i 2009 sad som dommer i talentshowet «Talent 2009». Han har været tilknyttet som vert på Aftenshowet, likesom at han har været vert på dirrigentkonkurransen «Maestro», «Danmarks Indsamlingen», Kronprinsparrets kulturpris i 2011, Dronning Margrethe den 2. regeringsjubileum – og sidst men ikke mindst, var han dansk vert ved et kombineret arransjement i Operahuset i Sydney, da det feirede jubileum, og man samtidig valgte at lægge Kronprinsparrets Priser dernede fra. Med-verten på denne kveld var Julia Zemiro, som australierne kender i forbindelse med deres ESC- transmisjoner.

 

PilouA2014

 

Har man set TV-serien «Borgen», har man også set den kække «Kasper Juul» – eller skal man sige Pilou Asbæk! Den 31-årige skuespiller, blev i 2011 utnevnt til «Shooting Star» ved filmfestivalen i Berlin. Han er utdannet ved Statens Teaterskole i 2008, men allerede inden da, havde han været en del af adskillige skuespil og opsetninger. Han har været med i 9 film og 4 tv-serier, bl.a. har han haft hovedrollen i «Kapringen» fra 2012 og «Spies & Glistrup» fra 2013. På TV-serie siden, kan der nevnes «Borgen», «Forbrydelsen II» og «Blekingegade». Han er blevet hædret i 2011, hvor han modtog en «Bodil» for bedste mandlige hovedrolle, for rollen som «Rune» i filmen «R».

 

Show ansvarlige Jan Lagermand Lundme synes at trioen der er valgt supplerer hinanden perfekt. Han er glad for konstellasjonen, hvor det er en kvinde og 2 menn, og som i denne sammenheng er lidt alternativt. Han roser Nikolaj for at have styr på alt med regler og poeng, og for at være fantastisk selskap. Lise er ekstrem empatisk og er suveræn til at tale med artisterne, og Pilou skal tilføre programmet noget uforudsigeligt til showet.

 

Trioen som skal guide os alle gjennom de 3 shows i København, blev avslørt ved et stort pressemøte i dag i Oddfellow Palæet i København. Ganske som ved det sidste store pressemøte hos DR, var det den erfarne tv-vert Tine Gøtzche som styrede slagets gang, og sikrede at aller fra pressen blev guidet sikkert i havn, og fikk de informationer som de ønskede.

 

Kilde: DR.dk/GrandPrix

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien