Dette er årets irske artister

(Oppdatert med låter) Onsdag slapp RTÉ navnet på de fem artistene som skal kjempe om å representere Irland i Eurovision 2014.

Hver artist har fått hver sin erfarne mentor som skal veilede dem i konkurransen. Som de foregående årene går den nasjonale finalen av stabelen i programmet The Late Late Show som sendes 28.februar. Torsdag blir alle de fem bidragene spilt for første gang, dette skjer på radiokanalen RTÉ 2FM.

Dette er årets artister:

Patricia Roe
Bidrag: «Don’t Hold On»
Patricia Roe er ikke ukjent i Eurovision-universet. I 1992 og 1993 kom hun på andreplass i den nasjonale utvelgelsen. I 1994 var hun bakgrunnsanger for Malta i Eurovision.
Mentoren er hennes søster Valerie Roe.

Eoghan Quigg
Bidrag: «The Movie Song»
Som 16-åring ble Eoghan kjendis da han deltok i britiske X Factor. Han nådde finalen men ble slått på målstreken. Etter dette ga han ut sitt debut-album som nådde førsteplass på listene og fikk være gjesteartist på Boyzones turne i Irland og Storbritannia.
Mentoren er Mark Murphy.

Can-linn
Bidrag: «Heartbeat»
Can-linn blander mye tradisjonelle irske instrumenter inn i sin mer moderne musikk-stil. Hun har med seg vokalisten Kasey Smith til den irske utvelgelsen.
Mentoren er Hazel Kaneswaran.

Andrew Mann
Bidrag: «Be Mine»
Adrews første album «Hidden In Plain Sight» kom i 2010, og hans andre utgivelse er ventet denne sommeren. Han har deltatt i irske The Voice og i 2012 deltok han også i den irske utvelgelsen. Den gang kom han på andreplass kun slått av tvillingene Jedward.
Mentoren er Cormac Battle.

Laura O’Neil
Bidrag: «You Don’t Remember Me»
I 2011 deltok Laura i X factor der hun nådde Boot Camp. Laura er frontvokalist i bandet The Firm og jobber samtidig med sin første EP som soloartist.
Mentoren er Billy McGuinness.

I fjor ble Irland representert av Rylan Dolan i Eurovision. Han sang «Only Love Survives» som tok seg til finalen der den til slutt havnet på sisteplass.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien