Melodifestivalen: Göteborg tar imot tredje delfinale i kveld

Årets Melodifestival ruller videre, og i kveld er det Göteborg som er vertsby for neste steg i utvelgelsen. Åtte håpefulle artister skal som vanlig kjempe om to finalebilletter, og i tillegg deles det ut to ‘trøstebilletter’ til Andra chansen til tredje- og fjerdeplassen.

Både velkjente schlagerfjes, gamle 90-tallsstjerner, tøffe metalrockere og sarte visesangerinner finnes på scenen i Scandinavium i kveld idet Anders Jansson og Nour El-Refai nok en gang tar på seg programlederrollen. Kun ett av kveldens bidrag er svenskspråklig, mens de syv andre fremføres på engelsk.

 


 

Kveldens åtte deltakere er:

 

1) Outtrigger – Echoouttrigger
Tekst og musikk: Joy Deb, Linnea Deb, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Outtrigger

Metalbandet Outtrigger er utvilsomt kveldens ‘hardeste’ innslag der de byr på suggerende rytmer, guttural growling og en vokalist utkledd som seriemorderen Hannibal Lecter. Helsingborggruppen ble dannet i 2009, består av fem mann og fikk sitt store gjennombrudd da de covret fjorårets MF-vinner You. Nå stiller de selv opp i Melodifestivalen med en låt delvis skrevet av samme opphavspersoner som stod bak You, nemlig Joy og Linnea Deb.

 

 

2) EKO – Redeko
Tekst og musikk: Joy Deb, Linnea Deb, Anna Lidman, Hannes Lundberg, Michael Ottosson

Trioen EKO består av Anna, Hannes og Michael, og disse tre ble ført sammen av ingen ringere enn Queens-gitarist Brian May under oppsetningen av musikalen We Will Rock You i Stockholm i 2010. I fjor sommer gikk gruppen til topps i konkurransen Svensktoppen nästa, og vant dermed en plass i Melodifestivalen 2014. Elektronika-låten de stiller opp med har de skrevet selv i samarbeid med ekteparet Deb.

 

 

3) Oscar Zia – Yes We Canoscarzia
Tekst og musikk: Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed ‘K-One’ Pirouzpanah

Med sine 17 år er Oscar Zia delfinalens yngste, men han har allerede en deltakelse i MF bak seg – som co-solist på Behrang Miris Jalla Dansa Sawa, som nådde Andra chansen i fjor. Etter det gjennombruddet har Oscar rukket å gi ut to singler og komme på andreplass i Sveriges utgave av «Skal vi danse». Nå tar Oscar et steg videre i solokarrieren med Yes We Can, en boyband-inspirert gla’låt med mye dansing og avansert skjermbruk på scenen.

 

 

4) Shirley Clamp – Burning Aliveshirleyclamp
Tekst og musikk: Bobby Ljunggren, Sharon Vaughn, Henrik Wikström

Rutinerte Shirley Clamp har i løpet av de siste ti-tolv årene jobbet seg frem fra kordame til soloartist og schlagerdiva, og har blitt et kjært og velkjent navn i hele Sverige. Hun stiller i Melodifestivalen for sjette gang, med en imponerende andreplass med Min kärlek fra 2004 som beste resultat. I likhet med denne gjennombruddslåten er Burning Alive en intens midtempo-powerlåt om den lidenskapelige kjærligheten, der Shirley virkelig får briljere med stemmen sin.

 

 

5) State of Drama – All We Arestateofdrama
Tekst og musikk: Emil Gullhamn, Sebastian Hallifax, Göran Werner, Sanken Sandqvist

Rockebandet State of Drama overrasket mange da de gikk direkte til finalen med låten Falling under fjorårets Melodifestival. Selv om det til slutt ‘bare’ ble en 9. plass i finalen ble dette et aldri så lite gjennombrudd for femmannsgruppen. I året som er gått etter forrige MF-deltakelse har bandet sluppet sitt debutalbum Fighter, og nå prøver de seg på nytt i Melodifestivalen med en melodisk rockelåt med høy allsangfaktor i refrenget.

 

 

6) CajsaStina Åkerström – En enkel sångcajsastinaakerstrom
Tekst og musikk: CajsaStina Åkerström

CajsaStina Åkerström er kanskje best kjent i Norge som duettpartner for Finn Kalvik i den vakre Trøstevise. Visesangerinnen, som egentlig er utdannet arkeolog, debuterte som plateartist i 1994 og har gitt ut hele 13 studioalbum. Nå stiller hun opp i Melodifestivalen for første gang med en låt som er ganske typisk for henne – en stillferdig, ettertenksom viseballade om de store spørsmålene i verden: Livet, døden og kjærligheten.

 

 

7) Ace Wilder – Busy Doin’ Nothin’acewilder
Tekst og musikk: Joy Deb, Linnea Deb, Ace Wilder

Bak scenenavnet Ace Wilder finner vi artisten Alice Gernandt, som blant annet har en karriere bak seg som medlem i trioen Paper Moon Dragons. Etter at gruppen ble splittet satset Alice på låtskriving, noe som blant annet resulterte i tre topp 10-hits i Tyskland. Nå kombinerer hun rollene som artist og komponist i sin Melodifestival-debut med en låt hun har skrevet sammen med ekteparet Deb, som med dette har med sin tredje låt i samme delfinale.

 

 

8) Dr. Alban feat. Jessica Folcker – Around the Worlddralbanochjessicafolcker
Tekst og musikk: Alban Nwapa, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm

På 90-tallet herjet han hitlistene over hele verden med landeplager som Sing Hallelujah og It’s My Life, mens hun hadde bestselgere som To Be Able to Love og How Will I Know (Who You Are) rundt årtusenskiftet, i tillegg til to tidligere deltakelser i Melodifestivalen på CVen. Nå debuterer tannlegen dr. Alban i Melodifestivalen i skjønn forening med modellsangerinnen Jessica Folcker, i en glad dance- og reggaeinspirert låt med et tilhørende fargesprakende sceneshow.

 

 

 


Ett minutts snutter fra øvelsene til de enkelte bidragene er lagt ut på SVTs hjemmesider og kan sees her. Etter klokken 14.00 i ettermiddag kan man også lytte til lengre utdrag av låtene på de samme sidene.

Kveldens resultat avgjøres som alltid helt og holdent av TV-seernes telefon- og SMS-stemmer.

Sendingen starter klokken 20.00 og kan sees direkte på SVT1 eller via Internett på SVTPlay.

 

Alle bilder: Magnus Liam Karlsson / SVT

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien