Intervju med Carl Espen

Carl Espen høster gode terningkast for årets eneste ballade i Melodi Grand Prix. Sony Music tilbød han platekontrakt etter å ha hørt et 15 sekunders lydklipp av Silent Storm, sangen som nå fører til hans debut som artist gjennom MGP 2014.

Carl Espen Thorbjørnsen er 31 år og kommer fra Bergen. Han er en av konkurransens mest uerfarne artister og har aldri drevet med musikk på heltid. Carl Espen debuterer med låten Silent Storm som er skrevet av Josefin Winther, Carl Espens kusine og nære venn.

Winther er kjent både som artist og låtskriver. Hun sto blant annet bak sangen No One, som Hans-Erik Dyvik Husby fremførte, i fjorårets MGP.

Vi har intervjuet Carl Espen for å bli litt bedre kjent med han:


Hei Carl Espen!

Kan du fortelle litt om din musikalske bakgrunn?
I hele min oppvekst har jeg vært omgitt av musikk. Min mor sang mye, og mange andre familiemedlemmer drev også med musikk.
Jeg har to veldig forskjellige onkler, hvor den ene skriver visesanger og den andre synger punk rock. De har vært veldig viktige for meg gjennom hele oppveksten. Da jeg var 17 år deltok jeg på Talentiaden på Osterøy, og fremførte «Wild World» av Cat Stevens, og vant hele konkurransen. Det var et stort øyeblikk for meg, og motiverte meg til å begynne på musikklinjen på Rauma Folkehøgskole. Siden den gang har jeg sunget mye i diverse familiesammenkomster og lignende. Jeg har også sunget duett med Josefin Winther på noen konserter.

Hvorfor er du med i Melodi Grand Prix?
Jeg har lenge båret på en drøm om å få synge for mennesker. Mange mennesker. Da Josefin viste meg Silent Storm og jeg kjente at den var til meg, visste jeg at dette var noe jeg ville vise frem. Jeg var utrolig heldig som fikk muligheten til å bruke MGP som en plattform til å debutere som artist og vise frem en låt som er så viktig for meg. Det er en fantastisk mulighet!

Kan du fortelle litt om hva sangen handler om og hvordan den ble til?
Silent Storm er en sang som ble skrevet til og for meg av min kusine. Hun så at jeg bar på mange uforløste følelser inne i meg, og at jeg kanskje ikke hadde funnet min plass i verden. Sangen handler om at disse følelsene kan føles som en stille storm på innsiden av et menneske. En stille storm som aldri gir opp håpet om å en dag få komme til ro.

Hva kan vi forvente å se under din opptreden?
Hovedfokuset i opptredenen er å klare å være tilstede i teksten og sangen jeg fremfører. Målet mitt er at jeg klarer å være i kontakt med min stille storm imens jeg fremfører sangen. Da tror jeg det kan bli en skjør, ekte, intens, sterk og kraftfull opptreden.

Hvorfor bør akkurat du og låten din representere Norge i København?
Jeg har båret på drømmen om å synge for mange mennesker halve livet. Nå har drømmen gått i oppfyllelse, og jeg tror at jeg har en viktig historie å fortelle, som kan bevege mange mennesker. Hvis Norge ønsker at en artist som meg skal representere dem, så bør jeg komme til København. Jeg er uerfaren, men jeg vet at det jeg reiser dit med er helt ekte. Det tror jeg kan være viktig for mange.

Hva er ditt beste MGP-minne?
Jeg har et par gode minner, men det skal godt gjøres å toppe det som har hendt den siste måneden. Det er ikke bare mitt beste MGP-minne, det er noen av de beste minnene i mitt liv.

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Jeg gleder meg utrolig mye til å få fremføre låten for dere og resten av Norge, og blir utrolig takknemlig for alle stemmer jeg får. Leserne av escNorge er jo ekstra engasjerte, opplyste og interessert i musikk og MGP, og derfor vil det naturligvis bety ekstra mye å få en stemme fra dem.


Vi ønsker Carl Espen lykke til med sin debut!

Carl Espen deltar i den 3. semifinalen i MGP, søndag 9. mars kl. 20.05 i Folketeateret.
Du kan lese mer om Carl Espen Thorbjørnsen og de andre artistene i årets MGP på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien