Fjerde delfinale i Melodifestivalen i kveld

I kveld er det duket for den siste delfinalen i årets Melodifestival. Örnsköldsvik er vertsby når de siste direktebillettene til finalen i Friends Arena skal deles ut.

Som vanlig kjemper åtte bidrag om de to finaleplassene, mens to bidrag får en ny mulighet i Andra chansen om en uke. De fire siste låtene ryker ut.

Det er nok en gang Anders Jansson og Nour El-Refai som skal lede seerne gjennom kveldens startfelt, som inneholder alt fra hardrock til disco og stillferdige ballader.


Kveldens åtte deltakere er:

1) Alcazar – Blame It On the Discoalcazar
Tekst og musikk: Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamid ‘K-One’ Pirouzpanah

Discogruppen Alcazar deltar for femte gang, og i tillegg har frontfigur Andreas Lundstedt vært med fire ganger som soloartist. Gruppesammensetningen har variert litt opp gjennom årene, men trioen som nå deltar er den samme som i 2009 og 2010. Alcazar har alltid vært kjent for fengende melodier med tilhørende overdådig scenekoreografi, og slik er det også i år, da trioen senkes ned på scenen i en gigantisk disco-kule idet nummeret starter.

 

 

2) I.D.A. – Fight Me If You Dareida
Tekst og musikk: Albin Nicklasson, Nicklas Laine, Louise Frick Sveen

Rockebandet I.D.A. kom med i Melodifestivalen som årets webjoker, og byr på tøff og melodisk rock. Vokalist Ida Pihlgren slo igjennom i TV-programmet Fame Factory i 2005, og slo seg senere sammen med de øvrige gutta for å danne bandet. I 2007 kom debutalbumet deres, Code of Conduct, ut, og senere har det blitt ytterligere ett album og fire singelutgivelser på gruppen.

 

 

3) Janet Leon – Hollowjanetleon
Tekst og musikk: Karl-Ola Kjellholm, Jimmy Jansson, Louise Winter

Janet Leon har drevet med musikk siden hun var 13 år, men ble ikke virkelig kjent i Sverige før hun deltok i TV4-realityshowet Made In Sweden i 2009, da hun vant retten til å spille inn sin debutplate. I fjor var hun med i Melodifestivalen for første gang med poplåten Heartstrings, men gikk da ikke videre fra delfinalen. Nå forsøker hun seg på nytt med en roligere låt, midtempo-bidraget Hollow.

 

 

4) Ammotrack – Raise Your Handsammotrack
Tekst og musikk: Thomas Johansson, Calle Kindbom, Jari Kujansuu, Mikael de Bruin

Hardrockbandet Ammotrack fra Skövde viderefører tradisjonen med rockebidrag i Melodifestivalen, og lover fullt trøkk og øs på scenen. De fem karene som utgjør bandet er alle født på 1980-tallet og har spilt sammen i over ti år. Nå debuterer de i Melodifestivalen, og de sier selv at inspirasjonen de fikk til å delta faktisk kommer fra fjorårsbidraget Bed On Fire med Ralf Gyllenhammar.

 

 

5) Josef Johansson – Hela nattenjosefjohansson
Tekst og musikk: Thomas G:Son, Peter Boström, Josef Johansson, Peo Thyrén

Delfinalens yngste deltaker er tunisiskfødte Josef Johansson, som nettopp har fylt 20 år. Han har drevet med musikk i hele oppveksten, og fikk egen agent og kontrakt som 15-åring. I fjor vant han Ted Gärdestad-stipendet for unge sangere, og i år deltar han i Melodifestivalen for første gang med et midtempo-bidrag han selv har vært med på å skrive sammen med blant andre ringreven Thomas G:Son.

 

 

6) Linda Bengtzing – Ta miglindabengtzing
Tekst og musikk: Nicke Borg, Jojo Borg Larsson

Turbosangerinnen Linda Bengtzing deltar i Melodifestivalen for femte gang, og hun har en farlig kvalifiseringsstatistikk – hun har alltid gått videre til finalen. Der gikk det best i 2008, da hun fikk en femteplass med Hur svårt kan det va’? Den typiske gla’schlager-sjangeren hun er best kjent for har hun lagt til side i år, da hun stiller med en mer rocke- og elektronikapreget låt. Den velkjente energien på scenen er imidlertid den samme…

 

 

7) Ellinore Holmer – En himmelsk sångellinoreholmer
Tekst og musikk: Henrik Wikström, Amir Aly, Ellinore Holmer, Vanna Rosenberg, Åsa Schmalenbach, Josefina Sanner

Ellinore Holmer er mest kjent for sitt samarbeid med Glada Hudik-truppen, det svenske motstykket til vår egen Dissimilis, og hun har blant annet spilt inn to filmer sammen med dem. Tidligere har hun vært pauseinnslag i Melodifestivalen 2010, men nå debuterer hun som artist med en stillferdig, ettertenksom kjærlighetsballade som hun selv har vært med på å skrive.

 

 

8) Anton Ewald – Naturalantonewald
Tekst og musikk: John Lundvik

Sistemann på scenen i kveld er Anton Ewald, opprinnelig danser og backingvokalist som fikk sitt store gjennombrudd som soloartist med låten Begging i fjorårets MF. Da tok han seg til finalen via Andra chansen og endte til slutt opp på en fjerdeplass. I året som har gått har han etablert seg som sanger i Sverige og gitt ut debutalbumet A. Nå forsøker han seg i Melodifestivalen igjen med Natural, en club-aktig r’n’b-poplåt med tilhørende avansert dansekoreografi.

 


Ett minutts snutter fra sceneøvelsene til hvert enkelt bidrag er lagt ut på SVTs hjemmesider og kan sees her. Etter klokken 14.00 i ettermiddag kan man også lytte til lengre utdrag av låtene på de samme sidene.

Kveldens resultat avgjøres som alltid helt og holdent av TV-seernes telefon- og SMS-stemmer.

Sendingen starter klokken 20.00 og kan sees direkte på SVT1 eller via Internett på SVTPlay.

 

Alle foto: Magnus Liam Karlsson / SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien