Intervju med Knut Kippersund Nesdal

Knut Kippersund Nesdal har en drøm om å kunne leve av å gi mennesker store og gode musikkopplevelser, MGP bør være en fin arena for nettopp det. I sin MGP-debut skal Knut fremføre låta Taste Of You.

Knut Kippersund Nesdal er 22 år og kommer fra Stange i Hedmark. Til daglig studerer han ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Knut er en allsidig musiker og ved siden av å studere klassisk musikk, synger han i jazzband og er aktiv i poprock-bandet New Brian.

Taste Of You er skrevet og komponert av Magnus Hængsle og Jenny Moe. Det var Jenny Moe som kom over Nesdal, under en konsert han gjorde i Hamar for noen år siden. Da Moe og Hængsle var på jakt etter en vokalist til Taste Of You, var Knut et klokklart valg.


Vi har intervjuet Knut for å bli litt bedre kjent med han:Hei Knut!
Kan du fortelle litt om din musikalske bakgrunn?
Jeg kommer fra teater- og musikkglade foreldre og har stått på scena så lenge jeg kan huske. På barneskolen var det guttekor og korps, på ungdomsskolen progband. Jeg har bestandig vært en bred sanger som liker å jobbe med mange forskjellige uttrykk. I de siste åra har jeg fokusert på å utvikle stemmen på Norges Musikkhøgskole. De siste åra har jeg og jobbet mye med bandene New Brian (poprock) og Ted Glen Extended (orkestral pop-jazz med progrock-tendenser).

Hvorfor er du med i Melodi Grand Prix?
MGP er en fantastisk mulighet til å vise fram ny norsk musikk, og det vil jeg være med på. Gjennom dette sirkuset får jeg lært utrolig mye som blir nyttig videre i jobben som artist. Det er også en måte for det norske folk å bli kjent med meg på – og det håper jeg de har lyst til!

Kan du fortelle litt om hva sangen handler om og hvordan den ble til?
Sangen heter Taste Of You og for meg beskriver den opplevelsen av at et annet menneske kommer inn i livet ditt og snur det på hodet. Noen ganger er det bare en bitteliten ting (a taste of love, hehe) som løfter deg opp igjen fra mørket. Låta er skrevet av artistparet Magnus Hængsle og Jenny Moe. Det er første gang noen av dem har jobbet med å lage noe som ligner en MGP-låt, så det er et eksperiment som har gått veldig bra.

Hva kan vi forvente å se under din opptreden?
Dere kan forvente at jeg gir alt jeg har. Målet er at folk skal smile når jeg er ferdig. Ikke noe kostymeskift underveis, dessverre …

Hvorfor bør akkurat du og låten din representere Norge i København?
Jeg tror dette er en låt som passer ESC-scenen perfekt. Den har lys og mørke, show-faktor og modulasjon! Jeg tror det er en låt Europa kan la seg rive med av.

Hva er ditt beste MGP-minne?
Jeg har generelt veldig mange gode familieminner med MGP. Det var en av de få kveldene alle sammen var samlet foran TVen og det var en helt spesiell stemning. Vi diskuterte, heiet og poeng-givingen var intenst spennende. Jeg håper MGP fortsetter å samle folk.

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Håper dere gleder dere like mye som meg til 8. mars. Det blir så bra!


Vi ønsker Knut lykke til med sin MGP-debut!

Knut Kippersund Nesdal deltar i den 2. semifinalen i MGP, lørdag 8. mars kl. 20.55 i Folketeateret.
Du kan lese mer om Knut og de andre artistene i årets MGP på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien