Intervju med Mo

Mo sang og danset seg inn i det norske folkets hjerter da han deltok i X-factor 2010. Etter en pause fra rampelyset er Mo klar for sitt comeback og nå deltar han i Melodi Grand Prix med låta Heal.

Mohamed «Mo» Abdi Farah er 21 år og kommer fra Hamar. Under deltakelsen i X-factor 2010 ble Mo raskt kjent for sitt sprudlende vesen og sine energiske opptredener. Han ble raskt en publikumsfavoritt og endte til slutt på en fjerdeplass i konkurransen. Deretter fulgte to singler, hyppig radiospilling og opptredener i flere fjernsynsprogrammer. Mos karriere var på vei mot nye høyder da han tok en pause fra det hele i 2011.

Siden den gang har Mo jobbet i det stille med nytt materiale og nå gjør han comeback i årets Melodi Grand Prix med låta Heal.
Heal er skrevet av Laila Samuelsen og produsert av Jørn Dahl og Magnus Bertelsen.Vi har intervjuet Mo for å bli bedre kjent med han:Hei Mo!

Kan du fortelle litt om din musikalske bakgrunn?
Jeg har sunget og danset siden jeg var 4 år gammel. Jeg begynte å lage egne shows som 13-14 åring med gode, flinke kunstnere og da jeg var 16 år begynte jeg å skrive låter med mine bestevenner. Jeg har alltid drømt om å satse på full karriere som artist, hele veien 🙂

Hvorfor er du med i Melodi Grand Prix?
Fordi det er en av verdens kuleste show. Og det jeg synes er så herlig er at man virkelig kan vi-se musikken sin og hvem man er som artist til folket som ser på og publikum som heier på deg 🙂 🙂

Kan du fortelle litt om hva sangen din handler om og hvordan den ble til?
Sangen min handler om det å komme fra en mørk og vanskelig periode i en persons liv, for så å finne veien tilbake til det lyse og positive ved livet. Låten ble til på en spesiell måte, den ble innspilt i 2011 når jeg var i studio, så ble den liggende der å vente på meg. Jeg føler det var skjebnen at jeg skulle ha denne sangen, som beskriver godt mine livserfaringer 🙂

Hva kan vi forvente å se under din opptreden?
Det blir forhåpentligvis fresht. Jeg kan ikke si mye, men de fleste skjønner at det blir litt smooth siden det er delfinalen. Får håpe at det ordner seg til slutt, sånn at jeg og de fantastiske folka jeg jobber med kan vise hele de harde gode øvelsene vi har gjort 🙂

Du har en del erfaringer med å stå på scenen foran et stort publikum og mange TV-seere. Føler du at erfaringene fra X-factor gir deg noen fordeler i MGP-sammenheng?
Nei, tror ikke det gir meg noen fordel, siden man aldri vet hva som kan skje under en sending eller når man opptrer.
Hver enkelt artist har noe å gi, det handler om å bare gjøre sitt aller beste 🙂 🙂

Hvorfor bør akkurat du og låten din representere Norge i København?
Låten min er veldig annerledes og skiller seg ut på en bra måte. Jeg føler at den kan inspirere folk, uansett hva de gjennomgår, men samtidig gi publikum en kraftfull følelse med masse god energi og glede.
Det hadde vært en stor ære å representere fine Norge 🙂

Hva er ditt beste MGP-minne?
Mitt beste MGP-minne er når jeg, som liten gutt, så en reprise av Jan Teigen på TV der han sang «Optimist», det glemmes aldri. Jeg likte virkelig Teigens artistiske utrykk og «Optimist» er en av mine favoritter blant norske låter 🙂

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Fra hele mitt hjerte, så vil jeg takke alle dere som har trua på meg og som gir meg deres støtte. Jeg setter enormt stor pris på det. Skal love å gjøre det beste jeg kan, håper dere liker låta og opptreden 🙂

Peace and Love
Hilsen MO:) 🙂


Vi ønsker Mo lykke til med sitt comeback og sin MGP-debut!

Mo deltar i den 1. semifinalen i MGP, fredag 7. mars kl. 20.05 i Folketeateret.
Du kan lese mer om Mo og de andre artistene i årets MGP på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien