Intervju med TIMBRE, Frikk Heide-Steen og Ida Stein

TIMBRE, Frikk Heide-Steen og Ida Stein deltar med det første bidraget fra house-sjangeren som noensinne har deltatt i den norske utgaven av MGP. Låta deres heter Frozen By Your Love.

Anders Grindheim Bratterud, bedre kjent som TIMBRE, er 21 år og kommer fra Jar, Frikk Heide-Steen er 25 år og kommer fra Bærum og Ida Stein er 21 år og kommer fra Sandefjord. De har alle erfaringer med musikk på hver sin kant, men første gang de tre skal opptre sammen blir når de står på scenen i årets MGP og fremfører Frozen By Your Love.

Frozen By Your Love er skrevet av Andrew «Bully» Bullimore og Ida Stein, mens Anders Grindheim Bratterud har komponert låta.


Vi har intervjuet trioen for å bli litt bedre kjent med dem:


Hei!
Kan dere fortelle litt om deres musikalske bakgrunn?
TIMBRE har drevet med musikk i omtrent 7 år. «Frozen By Your Love» er hans første utgivelse.
Ida Stein har gitt ut tre egne låter. Hennes første EP gis ut i disse dager, innen sjangeren alternativ pop.
Frikk Heide-Steen har sunget fra barnsben av. Det hele startet i NRKs guttekor Sølvguttene. Han er utdannet sanger fra Bårdar Akademiet og Norges Musikkhøgskole, og arbeider innen de fleste sjangere. Sist så du ham på P3 Gull med CLMD!

Hvorfor er dere med i Melodi Grand Prix?
MGP er en fantastisk mulighet til å få vist seg frem som artist, og en større arena å gi ut en låt på enn bare å slippe den på egen hånd. Også lærer man mye av å jobbe med så mange flinke folk!

Kan dere fortelle litt om hva sangen handler om og hvordan den ble til?
Låta forteller en intens kjærlighetshistorie som utspiller seg mellom Frikk Heide-Steen og Ida Stein. Frustrasjon og forvirring, men også glede og kjærlighet! TIMBRE produserte låta i 2012, og da tekst og vokalmelodi skulle skrives søkte Toothfairy plateselskap til England og Andrew «Bully» Bullimore. Så ble Frikk med, etter opptredenen med CLMD på P3 Gull i november, og da vi skulle finne den kvinnelige vokalisten var Ida et naturlig valg!

Hva kan vi forvente å se under deres opptreden?
Det blir et forrykende og energisk show, med mye effekter og noen overraskelser! Tror vi har et av de kuleste showene, for å være ærlig 😉

Hvorfor bør akkurat dere og låten deres representere Norge i København?
EDM (Electronic Dance Music) er for øyeblikket den raskest voksende musikksjangeren på verdensbasis. Vi ønsker å få folk opp fra stolene; få hele Europa til å danse! Selv om EDM-sjangeren kanskje er litt ukjent for en del nordmenn, er iallefall låtas noe kalde tema kjent for de fleste… Er ikke det vinterlige og frosne noe litt urnorsk?

Hva er deres beste MGP-minne?
Vårt beste minne kommer snart! 🙂

Og til slutt: Har dere en hilsen til escNorge sine lesere?
Stay cool! (evt. Frozen…)Vi ønsker trioen lykke til med sin MGP-debut!

TIMBRE, Frikk og Ida deltar i den 1. semifinalen i MGP, fredag 7. mars kl. 20.05 i Folketeateret.
Du kan lese mer om Timbre & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein samt de andre artistene i årets MGP på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien