Sverige: Helena Paparizou og Linus Svenning fikk de siste finaleplassene

Etter at Andra chansen, Melodifestivalens ‘oppsamlingsheat’, ble arrangert i Lidköping i kveld, er alle de ti låtene som skal konkurrere i Friends Arena neste lørdag klare. I kveldens show ble det til slutt Helena Paparizou og Linus Svenning som knep de to siste finalebillettene.

Andra chansen fulgte samme oppsett som i fjor, der de tre låtene med færrest stemmer forsvant etter første avstemningsrunde, og kveldens femteplass ble stemt ut etter andre runde. Deretter ble de fire låtene med flest stemmer stilt mot hverandre i to dueller: Bidraget med flest stemmer mot låten på fjerdeplass, og bidraget med nest flest stemmer mot låten på tredjeplass – men vi fikk ikke vite hvilken duell som var hvilken.

Dermed ble Outtrigger stilt mot Helena Paparizou i den første duellen, mens Linus Svenning fikk møte Martin Stenmarck i den andre. Der ble det altså Helena og Linus som gikk seirende ut og kunne juble over å ha nådd finalen.


Låtene som røk ut i de første rundene plasserte seg slik:

5. plass: State of Drama – All We Are

6. plass: J.E.M. – Love Trigger

7. plass: Ellinore Holmer – En himmelsk sång

8. plass: Ammotrack – Raise Your Hands


Med Helena Paparizou og Linus Svenning videre er startfeltet i finalen komplett, og består foruten de førstnevnte av Yohio, Ellen Benediktsson, Sanna Nielsen, Panetoz, Oscar Zia, Ace Wilder, Alcazar og Anton Ewald.

Startrekkefølgen på finalefeltet ventes å bli offentliggjort rimelig raskt, sannsynligvis allerede i løpet av kvelden.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien