Romanias finale: Paula og Ovi for andre gang

Selecția Națională 2014, den rumenske utvelgelsen til Eurovision, ble avsluttet med stor finale i går kveld. I alt tolv bidrag kjempet om retten til å reise til København for det blå-gul-røde flagget i mai, og det endte med en forventet favorittseier til duoen Paula Seling og Ovi.

Finalen gikk av stabelen fra Sică Alexandrescu-teateret i Brasov, og ble en lang og omstendelig affære. Etter at de tolv deltakerne hadde fremført sine respektive bidrag ble stemmeslusene åpnet, og pauseunderholdningen – en hyllest til Romanias sangdivaer fra etterkrigstiden, der de selv dukket opp på scenen og sang sine kjente og kjære ‘glansnumre’ – gikk i gang.

Telefonavstemningen ble så avsluttet før mimringen over de fordums artistene kunne fortsette. Helt til slutt i programmet kom så alle deltakerne frem på scenen, jurymedlemmene ble presentert, og juryformannen kunne rope opp vinneren – som altså ble Paula og Ovi med sin låt Miracle.


Hele resultatlisten ble seende slik ut (publikumsstemmer + jurystemmer):

1) Paula Seling & Ovi – Miracle – 22 p. (10 + 12)

2) Vaida – One More Time – 16 p. (12 + 4)

3) Vizi Imre – Kind Of Girl – 16 p. (6 + 10)

4) Anca Florescu – Hearts Collide – 13 p. (8 + 5)

5) Ștefan Stan feat. TeddyK – Breathe – 12 p. (5 + 7)

6) Renée Santana feat. Mike Diamondz – Letting Go – 10 p. (4 + 6)

7) Bere Gratis – Despre mine și ea – 9 p. (1 + 8)

8) Șăl – Hardjock – 7 p. (7 + 0)

9) The dAdA – Unpredictable – 5 p. (3 + 2)

10) Naomy – Dacă tu iubești – 3 p. (2 + 1)

11) The Zuralia Orchestra – You Know – 3 p. (0 + 3)

12) Silvia Dumitrescu – Fiorul iubirii – 0 p. (0 + 0)


Med dette blir Paula og Ovi de første artistene som får representere Romania internasjonalt mer enn én gang. De har tidligere oppnådd en imponerende tredjeplass med låten Playing With Fire fra finalen i Oslo i 2010.

Bidraget de tar med seg til Eurovision denne gangen, dancepoplåten Miracle, har Ovi selv vært med på å skrive sammen med dansk-palestinske Philip Halloun og nordmennene Victor Forberg Skogberg og Frida Amundsen. I København skal Romania, i likhet med Norge, konkurrere i semifinale to den 8. mai. I motsetning til oss er imidlertid rumenerne trukket i siste halvdel av startlisten.

 

Romania har kvalifisert seg til finalen hvert år siden semifinaleordningen ble innført i 2004, og i fjor ble det en 13. plass for operapoplåten It’s My Life med kontratenoren Cezar.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien