MGP 2014 – Sett med danske øyne

I dagene frem til den første delfinalen av MGP 2014, publiserer escNorge bidrag fra samtlige nordiske land om vurderinger rundt årets startfelt. Vi starter med årets verter og venner i sør: Danmark.

Vår danske bidragsyter presenter både seg selv og bidragene slik:

Jeg hedder Michael er 33 år og fra Aarhus i Danmark. Ja jeg er vild med Melodi Grand Prix. Jeg er ikke til de klassiske schlager sange. De har haft sin tid, og jeg er glad for Melodi Grand Prixet udvikler sig og ser fremad. Det ser jeg også som nødvendigt for at konceptet kan overleve og opretholder sin popularitet fremover. Derfor er jeg ret glad for det samlede norske felt i år. NRK har virkelig fundet en bred vifte af sange – noget jeg vil ønske DR også turde gøre.
Jeg kan godt lide at en sang skiller sig ud, at der er noget som gør en nysgerrig. Men jeg kan også rigtig godt lide en rigtig god popsang, som virkelig banker igennem.

Jeg står bag esconnet.dk —–> som er det mest besøgte website om Melodi Grand Prix i Danmark. Sidste år fejrede siden 10 års jubilæum, og så med en dansk sejr i Eurovision Song Contest, kunne det passe bedre? Det var ikke «Only Teardrops».


 

Hilda & Thea Leora – Best Friends Boyfriend
En moderne popsang i uptempo, som man bliver glad af. Men selve sangen bringer ikke noget nyt med sig, det er bare en i mængden, lyder som noget man har hørt mange gange før.

Mo – Heal
Mo har en rigtig god vokal og stemme, som passer godt til sangen. Det er en god pop ballade, som lyder moderne og spændende.

Dina Misund – Needs
En lidt trist sang, som er i tidens country stil. Men desværre er sangen en man hurtigt glemmer, og som ikke rigtigt sætter sig på en.

Linnea Dale – High Hopes
Linnea har en spændende vokal, som gør sangen spændende. Det er ikke den klassiske Melodi Grand Prix sang, og det gør den spændende. Men den mangler måske det sidste der gør den virkelig løfter sig, men det er en sang man får lyst til at høre igen.

Timbre & Frikk Heide-Steen feat Ida Stein – Frozen By Your Love
80’erne møder 90’erne i dette europop nummer. Det bringer minder tilbage fra 90’ernes europopscene. Det er måske lidt for hårdtpumpet i forhold til teksten og vokalen. Det virker lidt for meget. Men kan sagtens blive et hit rundt på de forskellige clubs.

Cir.Cuz – Hele verden
Det er dejligt at høre en sang på norsk. Den er moderne og frisk. Vokalen bliver leveret i et tempo som passer til beatet. Omkvædet er måske ikke så stærkt som resten af sangen. Men absolut et af årets mere spændende bidrag.

Martine Mabel – Right Now
En rigtig fed vokal! Nummeret er gennemført og passer godt sammen. Det her nummer vil uden tvivl skille sig ud i konkurrencen. Det er ikke det typiske party-grand prix nummer, men det er fedt.

Oda & Wulff – Sing
Her kommer vi tilbage i tiden rent musikalsk. Sing sing like you mean it. Det virker bare ikke rigtigt til de mener det på sangen. Det virker til de prøver at lave en simpel fest sang, men det er som om det ikke rigtigt lykkedes. Der bliver holdt til for meget tilbage på udtrykket.

Knut Kippersund Nesdal – Taste of You
En klassisk popsang, som lyder som mange andre. Det er et radiohit, men den slags sange har ikke tradition for at klare sig godt i Eurovision Song Contest, de drukner let i mængden. Det tror jeg også denne sang gør.

Charlie – Hit Me Up
Endnu en moderne uptempo popsang. Det kunne let blive en sang på hitlisterne. Det er meget let at høre at John Asher og Melanie Fontana tidligere har skrevet til Kate Perry, for dette nummer kunne hun også have sunget. Nummeret er fedt, men det vil kræve noget ekstra – som et fedt scceneshow for virkelig at komme ud over kanten.

Moi – Bensin
Her en en fed personlighed i stemmen, det kan jeg rigtig godt lide. Det er ikke det typiske Grand Prix nummer, men jeg er vild med det. Det minder mig om Jane Birkin, det er erotisk og meget personligt. Et spændende nummer, og jeg får straks lyst til at høre mere fra hende.

El Cuero – Ain’t No Love
Så er der dømt klassisk old scholl rock. De kan uden tvivl fyre den af live, og det er også nødvendigt, for selve sangen mangler lidt det der gør man virkelig husker den. Det er lidt for meget lige ud af landevejen.

Ilebek – Who Needs The Universe?
Endnu en sanger med en fed vokal. Men selve sangen virker trist og tung. Den fanger mig desværre ikke rigtigt.

Elisabeth Carew – Sole Survivor
En fed popsang med en rigtig fed power og en vokal som virkelig kan leverer varen og gøre den troværdig. Umiddelbart er det her måske sangen som i sidste ende kan løbe med sejren i Norsk Melodi Grand Prix 2014!

Carl Espen – Silent Storm
En fed ballade leveret af en mand, som tør holde pauser og lade musikken og lyrikken tale. Det kan jeg godt lide, og står i kontrast til mange af tidens hurtige popsange. Den her sang vokser helt klart, en spændende sang.

 


Efter at have hørt sangene er mine personlige favoritter Elisabeth Carew, Carl Espen og Moi. Melodi Grand Prix er en fest, og ballader har det ofte svært i konkurrencen, medmindre de løfter sig langt op over den traditionelle ballade. Jeg hører dog ikke virkelig en sang som bare har det. Sådan havde jeg det med Rybak i 2009, jeg var ikke i tvivl om Norge ville ende med sejren. Efter min mening burde i også have gjort det i 2008. Men dermed ikke sagt at Norge ikke kan hive en rigtig god placering hjem, for det er der flere af sangene som godt kan.

 

Jeg håber I får en fantastisk uge med Melodi Grand Prix og jeg glæder mig til at følge det nye koncept omkring konkurrencen, og ikke mindst hvem I sender til Danmark. Vi glæder os til at i kommer til København – det bliver en kæmpe fest – så #JoinUs!


 

Vi takker både Michael og Danmark for bidraget. I morgen kommer synspunkter sett fra vår nabo i øst, Sverige.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien