Litauen: Oppsummering av finalen

«Eurovizijos» dainų konkurso nacionalinė atranka, den 12 uker lange litauiske utvelgelsen, ble lørdag avsluttet med en livesending av finalen fra LRT sine studioer i Vilnius. Tre finalister skulle kjempe om å bli Litauens representant i København, og det endte med at Vilija Matačiūnaitė gikk av med seieren.

De tre finalistene, Mia, Vaidas og Vilija, åpnet lørdagens finale ved å fremføre Emmelies «Only Teardrops», vinnerlåten fra fjorårets Eurovision Song Contest.

Etter en kort innledning fra programlederne, Simon Naina og Arunas Valinskas, kom finalistene tilbake på scenen for å fremføre en, tilsynelatende valgfri, sang hver:
Mia «Take a Look At Me Now»
Vaidas Baumila «Ordinary People»
Vilija Matačiūnaitė «I Was Here»

Etter hver opptreden kom juryen med sine tilbakemeldinger til artistene.
Juryen bestod av:
Lisellot Björk (Sverige)
Brandon Stone (Tyskland)
Valerij Prosvirov (Russland)
Sigute Stonyte (Litauen)
Lauras Lucinas (Litauen)

Monika Linkyte, som endte opp på fjerdeplass i årets utvelgelse, kom på scenen og fremførte et av de utstemte bidragene fra semifinalen «It’s All About the Boy».
I semifinalen, en uke tidligere, ble «Attention» stemt frem som årets vinnerlåt i Litauen, og selv-følgelig kunne ikke finalen avsluttes før vi hadde sett alle finalistene fremføre sin versjon av
sangen.

Det var deretter tid for mer pauseunderholdning, denne gangen av Pop Ladies, gruppen som røk ut i utvelgelsens tredje liveshow. Gruppen fremførte sin egen tolkning av Lady Gagas «Edge of Glory», imens kunne juryen og seerne få tid til å avgi sine siste stemmer.

Så var ventetiden over! Vi skulle endelig få svar på hvem av artistene som hadde mottatt flest stemmer sammenlagt. Artistene ventet spent på scenen mens programlederne leste opp poengene på skjermen. Først ble juryens stemmer lest opp og til slutt seernes stemmer.
Det endelige resultatet så slik ut:
1. Vilija Matačiūnaitė 13/9596
2. Mia 12/7506
3. Vaidas Baumila 5/962

Vilija fikk flest stemmer av både juryen og folket. Hun får derfor æren av å representere Litauen i Eurovision Song Contest 2014. Hun reiser til København med låta «Attention» som hun har skrevet i samarbeid med Viktoras Vaupšas.


I København skal Litauen opptre i første halvdel av den andre semifinalen, torsdag 8. mai.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien