The courage to continue: You Got It, UK!

Congratulations, UK! London 2015 er innen rekkevidde.

Britene gir i år black leathers i utdankede og pensjonerte storheter og sender i stedet en ung, urban og samtidig litt ufordrende låt som krever – og får oppmerksomhet.

Children of the Universe (Nei det skrives faktisk ikke Of The i engelskbritisk rettskriving) er i bunng og grunn en bra låt som kan vinne hele Eurovision i mai. Det hele settes på spissen at artisten, forholdsvis ukjente Molly (Smitten-Downes) har skrevet bidraget selv.

Slikt er alltid velkomment – spesielt siden det en she. Det finnes ikke for mange kvinnelige vinnere på låtskriversiden i denne sammenhengen.

Children of the Universe kan imidlertid og muligens i ytterste konsekvens tolkes som et spark bak til dagens politiske rabalder (ingen land nevnt her), og det kan felle den fra poeng fra de mer østlige orienterte landene. I tillegg er det en ikke helt umiddelbart, men jeg står for at nettopp det er styrken her:

Britene våger omsider å sende noe som både kan appelere til massene – og står trygt på egne føtter.

All honnør til BBC for å velge noe de faktisk tror på. Og som jeg så langt leser; har stor støtte hjemmefra for.

Så kan vi selvfølgelig tolke tittelen småsarkastisk på en anne måte: Eurovision er slett ikke power to the people – kun femti prosent – heldigvis.
Og det tror jeg styrker britenes sjanser i København.

«Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.»
Winston Churchill.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien