Kommer Slovenia seg til finalen i år da?

Slovenia har valgt bidrag! Men blir Slovenia å se i finalen i år, eller må de nok en gang dra tomhendt hjem uten finaleplassen? Det forsøker jeg å svare på her!

Jeg som mange andre har i flere uker allerede sutret over kvaliteten over årets bunke med låter så langt. For det er for å være helt ærlig mye rart Europa har funnet ut var det beste de hadde å servere til Eurovision 2014. Og variasjonen på temaene har i år nådd en ny høydare da det synges om både kakebaking, ostekake, jakt på stjerner, barter og klokkelyder. Ingenting å si om kreativiten der altså.
Kvaliteten derimot er ikke akkurat som kaken verdens beste…. (Ja tørre kakevitser blir det mye av fremover!)

Men det er ikke bare svart altså; Spania, Irland, Romania, Storbritannia, Malta, Island, Ungarn og Sverige har alle valgt bidrag som er et Eurovision verdig.
Men helheten føles litt tom, som om man mangler noen låter som virkelig engasjerer eller som får man til å lytte litt ekstra godt etter.

Derfor var Slovenias valg i går en gledelig nyhet, da «Spet» er en vakker og melodiøs sang som fort tok sats inn i min topp 10 for året. Håper dette fornuftige valget smitter over på de resterene landene sine utvelgelser og at vi alle kan puste lettet ut og si at låtene i ESC 2014 er ikke så ille likevel! De har til og med fløyte som fikk seg en opptur med Danmarks seier med «Only Teardrops» i fjor. Fløyte er vakkert å høre på og kan styre stemningen på en låt i like stor grad som en Fiolin kan, mener jeg.

Tinkara Kovac er jo ingen nybegynner i gamet og har før seieren i går prøvd seg tre ganger tidligere i EMA. I år klaffet det endelig og jeg tror Tinkara kommer til å representere landet sitt på en veldig verdig måte. Hun synger bra og fremføringen virker å være solid.

Så hva tror jeg om Slovenias sjanser? Rimelig gode vil jeg si. Et slikt «folkelig» bidrag som dette gjør det ofte bra. Montenegros bidrag som ble offentliggjort i kveld er også i folkelig-kategorien, og en bedre låt, men jeg er allikvel optimist på at Slovenia er å se i finalen 10.mai.

Å tippe en vinner i år har jeg foreløpig gitt helt opp da det er få om noen bidrag jeg ser for meg kan komme til å vinne ESC 2014 i den klare bunken. Storbritannia er vel nærmest å være en «vinner-kandidat» så langt. Så om Slovenia kan feire sin første ESC-seier i år våger jeg ikke å si så mye om. Men at «Spet» kommer til å gjøre det bra, ja det tror jeg.

Hva tror du om Slovenias sjanser?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien