Resultatet fra finalen i Slovenia

Slovenia var en av tre land som i går valgte sitt bidrag til de store musikklekene i København i Mai. Tinkara Kovač ble kåret til vinner av EMA 2014, noe som betyr at det er hun som skal representere Slovenia i Eurovision Song Contest 2014.

Låten hun skal synge heter Spet ((Round and round). Og fremføres på engelsk bortsett fra siste delen av sangen som ble sunget på slovensk. Den er skrevet av Raay, Tinkara Kovač, Hannah Mancini og Tina Piš. Den er produsert av samme mann som produserte Hanna Macinis ESC-bidrag i fjor «Straight Into Love». Hanna selv er også medvirkende på låten.

I fjor valgte tv-kanalen RTVSLO som har ansvar for Slovenias ESC-deltagelse å velge artist og låt internt. Men Hanna gikk ikke til finalen og i år er man tilbake med den tradisjonelle EMA-utvelgelsen.

Mange land velger å kombinere juryer og telefonstemmer for å avgøre resultatet av utvelgelsen. Men i EMA er det sånn at all makt er gitt til folket, og det var folket ene og alene som bestemte at Tinkara skal være deres håp i Mai.

7 artister deltok i finalen. Etter at alle hadde fremført sine bidrag ble det annonsert to superfinalister. Og det ble Muff med «Let Me Be (Myself)» og Tinkara Kovač med «Spet». Begge de to superfinalistene sang så sangen en gang til før det ble klart at Tinkara gikk av med seieren. Hvor de resterende deltagerne plasserte seg ble ikke offentliggjort.

Komplette stthomasall for superfinalistene:
1.Tinkara Kovač : 7932 stemmer
2.Muff: 3450 Stemmer

Tinkara Kovač bør være kjent for de fleste som har fulgt med på Slovenias utvelgelser gjennom årene. Hun har nemlig deltatt i EMA tre ganger tidligere (1997, 1999 og 2001)

Slovenia deltar i andre halvdel av den andre semifinalen torsdag 8.mai.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien