Tyrkia tilbake i 2015?

Tyrkia er nå inne i sitt andre år som ikke-deltagende land i Eurovision. Men skal vi tro det tyrkiske nettstedet CADDE er det god grunn til å være optimistiske med tanke på comeback i 2015.

EBU’s president Jean-Paul Phillippot og direktør for TRT Ibrahim Sahin skal ha hatt et møte der partene kom frem til en løsning som gjør at Tyrkia skal være tilbake til ESC 2015. EBU prøvde også å få tilbake Tyrkia til årets konkurranse, men kom den gang ikke til enighet. I 2013 endret EBU reglene slik at at land som ikke deltok året tidligere kan allikevel delta året etter, derfor står det bare på TRT om Tyrkia kommer tilbake neste år.

Etter at Tyrkia trakk seg fra konkurransen har de startet sin egen musikk-konkurranse Türkvizyon som er tydelig inspirert av den kjente og kjære konkurransen. Kriteriene for å delta er at nasjonene må bruke Tyrkia som en av de offisielle språkene eller er en nasjon der tyrkere er godt representert i befolkningstallene. 24 nasjoner deltok i første utgave deriblant Tyrkia selv, Georgia, Hviterussland, Bosnia-Hercegovina, Makedonia, Romania og Ukraina som alle er eller har vært deltagerland i Eurovision Song Contest.

Tyrkia debuterte i konkurransen i 1975 og vant i 2003 med Setab Erener og «Everyway That I Can».

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien