Dagens bidrag: Ukraina

Vi fortsetter vår reise på Europa-kartet og forflytter oss fra Aserbajdsjan i øst til Ukraina i nord. Som land nummer ni i første semifinale skal årets ukrainske bidrag forsvare tredjeplassen landet fikk i Malmö i fjor.

Ukraina har deltatt i ESC-sirkuset siden 2003 og vant hele konkurransen allerede i 2004 med Ruslana og Wild Dances. Ukraina har siden sin første deltagelse vært i hver eneste finale, hvor landet har syv topp ti-plasseringer. Den dårligste plasseringen kom på hjemmebane i 2005, med en 19. plass.

Årets ukrainske bidrag blir framført av den 21-årgamle Mariya Yaremchuk.
Mariya ble født i den ukrainske byen Tsjernivtsi i 1993 og hvordan hennes musikalske karriere startet, vet vi lite. Hun er datter av den ukrainske skuespilleren Nazar Yaremchuk, som døde brått, da Mariya kun var to år gammel.

Hennes musikalske karriere startet ved at hun i 2012 deltok i Voice of the Country og kom til finalen. Hun havnet også på en respektabel 3. plass da hun representerte Ukraina i den internasjonale konkurransen New Wave 2012. Mariya var også med i den nasjonale finalen i 2012 hvor bidraget til Malmö skulle velges. Her kom hun på en 5. plass.

Ukraina valgte i år som de fleste foregående årganger å avholde en nasjonal finale. 20 bidrag deltak, der Mariya var en klar vinner med toppscore både fra telefonstemmere og jury. Bidraget har hun skrevet selv sammen med Sandra Bjurman.

Den versjonen vi vil høre i København, er derimot nokså forandret fra hva vi hørte i den hjemlige finalen i desember.

Så i år ligger alles forventninger på Mariyas skuldre, og så får vi se om hun fra startnummer ni bringer Ukraina til nok en finale i Eurovision Song Contest.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien