Dagens Bidrag: Montenegro

Dagens bidrag er Montenegro. Dette blir deres sjette forsøk, kan de endelig klare å karre til seg en etterlengtet finaleplass?

For tredje år på rad valgte tv-kanalen RTCG å selv velge artist og bidrag til Eurovision. Valget falt på Sergej Ćetković.

Sergej er 39 år og kommer fra Podgorica. Som syv åring ble han med i sitt første band kalt Vatrena Scra. Sergej gjorde sin første offentlige opptreden allerede for 28 år siden. I 1986 fikk han andre plass i «Our Joy» på en barnefestival. Sergej har studert ved musikkskolen Vasa Pavić og ved musikhøyskolen i Cetinje, en by i den sørlige delen av Montenegro.

Hans debutalbum kom i 2000 og het Kristina og tilsammen har det nå blitt utgitt fem studioalbum fra Sergej. Han er en populær artist i balkan-området og i 2007 var hans turne utsolgt i både Serbia og Montenegro.

I forbindelse med offentliggjøringen av ESC-låta ble det laget et tv-program der man fikk sjansen til å bli bedre kjent med Sergej.

Låta Sergej skal synge i København heter «Moj Svijet» og er komponert av han selv, mens teksten har han skrevet sammen med Emina Sandal. «Moj Svijet» fremføres på montenegrinsk og betyr my world, eller min verden på norsk, og er en kjærlighetshistorie.

Montenegro har deltatt som selvstendig land siden 2007. De har på sine fem forsøk aldri tatt seg til finalen. Det nærmeste de har vært en finaleplass var i Moskva i 2009 da Andrea Demirović sang «Get Out Of My Life» til 11.plass i sin semifinale. Montenegro trakk seg fra konkurransen etter dette, men kom tilbake i 2012. Så gjennstår det å se om Montenegros sjette forsøk endelig kan føre til finaleplass.

Her er en engelsk oversettelse av teksten (hentet fra eurovision.tv):


Find me,
I’m still wandering the seas,
A lonely sail without a breeze,
Can you see me?

Find me
You know I’m lost without your arms,
You are never ending line
on my palms…

Still dreaming you’re mine,
I’m loving you like the first time…

My love, I’ll be waiting
For you to be in my world again
Don’t forget about me,
Don’t forget about everything we had.

My love I ‘ll be waiting,
For you to take this lonely world away,
Don’t forget about me,
Let me hold you in my arms
Don’t forget about me
Be the sun in my eyes again…

I’m still dreaming you’re mine,
I’m loving you like the first time,
You are all that I need,
My love, my everything.

Montenegro og Sergej deltar som bidrag nummer 15 i den første semifinalen som avholdes tirsdag 6.Mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien