Dagens bidrag: Danmark.

Rumænien afsluttede landene i semifinalerne – nu er det tid til de «sikre» lande, og første nation hér, er ingen ringere end værtslandet: Danmark.

Basim – med det borgerlige navn: Anis Basim Moujahid, blev i Danmark kendt som en sød og charmerende gut i den danske udgave af «X-Factor» i 2008. Han tog sig til en kvartfinale, før «X-Factor» vejen blev blokeret. Men på dét tidspunkt, havde han allerede charmet sig ind hos mange unge piger, og red på en bølge af popularitet derefter. Han har udgivet 2 albums og 6 singler. I 2009 var han med i «Vild med dans», men måtte sande at dansen måske ikke var hans stærkeste kort på hånden, da han endte på en 9. plads.

21 årige Basim er født af marokanske forældre, men er opvokset i Høje Gladsaxe, nord-vest for København. Han har altid haft familien som en vigtig del, og både forældrene og broderen sad trofast med som publikum uge efter, da Basim stillede op i X-Factor. Hans far døde efterfølgende, hvilket var et stort slag for familien. Igen ved dansk Melodi Grand Prix i år, fulgte både hans mor og bror det tæt.

Dansk Melodi Grand Prix blev i år sendt direkte fra Arena Fyn i Odense. Det var første gang siden1993 at Grand Prix’et var bragt til den fynske hovedstad, og sammen med DR skaffede de endnu et brag af et show. Lidt over 1.8 mio. danskere fulgte årets finale, og de 10 sange som nøje var valgt ud. I år var der bl.a. rutinerede og velkendte kræfter som: Bryan Rice & Anna David, men Superfinalen kom til at står mellem Basim, Michael Rune som havde allieret sig med amerikanske Natascha Bessez, samt den unge spire Rebekka Thornbech som havde sine søstre med på scenen.

Mange havde spået en sejr til Basim, bare ud fra hans navn på listen, og så sagt – så blev det gjort. Både fagjuryen og seerne valgte at sende Basim til tops med 30 af de 60 mulige point. Bag vindersangen «Cliché love song» står udover Basim, et stærkt hold bestående af: Lasse Lindorff, Kim Nowak-Zorde & Daniel Fält. Lasse Kim og Daniel har alle 3 været aktive både i ind- og udland bag stjerner, og Lasse har vi tidligere mødt både som artist og bag succes’er som bl.a. Sukkerchok.

DMGP-8-Basim

Tekst og melodi: Basim, Lasse Lindorff, Kim Nowak-Zorde & Daniel Fält.

«I met this lady – Lady
she was looking so dawn fine
But she was crazy – Crazy
it was all about party time

and lately – Lately
I felt like somethings wrong
So Flaky, and Shaky
When the sun went down

yeah, boom boom boom
when she walked the room
Even girls they whistle – (whistle)
I know, it’s hard to get her
She’s a special girl

It feels like
skuba duba dabda dididaj
skuba duba dabda dididaj
I love you
A another cliche baby
skuba duba dabda dididaj
skuba duba dabda dididaj
Baby I’ma do whatever you like
I love you
A another Cliche baby

Oh Oh Oh – Hey!
Oh Oh Oh – Hey!
Oh Oh Oh – Hey!
Another Cliche baby

Like Katy Perry – So Sexy
She could kiss a lucky girl
Taste like cherry – Cherry
Yeah, she could rock your world

Cloud Seven – Seven
I never felt like this before
She took me closer, to heaven
OMG, let’s go

Yeah, boom boom boom
when she walked the room
Even girls they whistle – (whistle)
I know, we could be together
You’re a special girl

It feels like
skuba duba dabda dididaj
skuba duba dabda dididaj
I love you
A another cliché baby
skuba duba dabda dididaj
skuba duba dabda dididaj
Baby I’ma do whatever you like
I love you
A another Cliché baby

Oh Oh Oh – Hey!
Oh Oh Oh – Hey!
Oh Oh Oh – Hey!
Another Cliché baby

Now tell me what I gotta do
Just give that little clue
Another Cliché baby
Now I’m just feeling blue
I gotta break through – To You
YEAH!!!»

Danmark blev tilmeldt det allerførste Internationale Melodi Grand Prix som blev holdt I 1956, men nåede ikke at finde en vinder I tide, så reelt set deltog de først I 1957. De startede med at kysse sig til en fornem 3. plads, og i 1963 skaffede de både Danmarks og Nordens første Eurovisions vinder, da Grethe og Jørgen Ingmann sang «Dansevise» til tops i London. Derefter gik der 37 år før Brødrene Olsen brød forbandelsen med deres «Fly on the wings of love» i Stockholm. Glæden var stor i fjor, da Sverige endnu engang arrangerede det Internationale Melodi Grand Prix, og succesen kom igen, da Emmelie de Forest tog sejren hjem i Malmø med sin «Only teardrops».

Nu er det tid for Basim, som skal på scenen som nr. 23 i finalen, og der er garanti for fest og farver i B&W-Hallerne, når den glade og charmerende fyr byder op til dans og musik. Der vil være fællessang, fløjtende toner og en masse «skuba duba dabda dididaj» – når Basim på Danmarks vegne begiver sig ud på scenen den 10. maj!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien