Den danske jury er avslørt

  

I dag avslørte NRK den norske jury – og DR valgte ligeledes at avsløre deres 5 medlemmer i jurygruppen, som skal avgjøre halvdelen av de danske poeng.

 

Det er rutinerede musikfolk som DR igjen i år, har valgt skal med til å gi deres mening om Europas musik til kjende. Den danske jury kommer til å bestå av følgende 5 medlemmer: Lise Cabble, Cutfather, Sys Bjerre, Rune Funch og Monique. Juryen er nøje sammensat, og dækker over bl.a. forskjellige aldre, køn, musik-smak og yrke.

 

Lise Cabble: Sangerinde og låtskriver. Tidligere forsanger i bandet Miss B Haven. Her taler man om en kvinne som kjender Grand Prix’et. Hun har som låtskriver deltaket i dansk Melodi Grand Prix 12 gange, og har vundet 3 gange med: «Fra Mols til Skagen», «New tomorrow» og «Only teardrops» – med sidst nevnte sikrede hun som bekendt også vertsskabet til Danmark i år.

  

Cutfather: Sangskriver og produser. Han startede karrieren som 16-årig DJ, senere hen er han gået til låtskrivning og jobbet som produser. Han har i mange år haft base i USA, hvor han bl.a. har jobbet med Kylie Minogue, Christina Aguilera og Pixie Lott.

 

Sys Bjerre: Sangerinde og låtskriver. Hun brakede igjennom i 2008 med låten «Malene», hvor hun på bedste vis fortalte danskerne om hvad man gjør, hvis man bryder et forhold med henne. Hun har jobbet med flere rutinerte artister i Danmark. Juryens yngste medlem, og kendetegnes med at være alternativ og lidt skeiv i hennes fremtoning og musik.

 

Rune Funch: Guitarist og komponist. Har mere end 20 års erfaring som guitarist, og har gjennom tiden spillet med en del rutinerte danske artister. Har gjennom tiden været med til å vinne 5 Danish Music Awards, og jobber ellers i dagligdagen med å lave musik til film og tv.

 

Monique: Rutinert sangerinde gjennom mange år. Har utgivet flere albums, og har været med som sangerinde på flere Disney-tegnefilm. Hendes første album udkom da hun var 17 år gammel.

 

Lise Cabble bliver Juryformand, og hun pointerer at det ikke nødvendigvis er den som synger mest rent, som hun honorere bedst, det er vigtigere at hun kan merke artisten, og at artisten synger godt samt at hun kan lide måden det bliver gjort på. Låten skal være catchy og bevægende – men hun kigger på helheten i performancen, det hele skal henge sammen! Forud for det Internationale Melodi Grand Prix sidste år, bragte vi her på siderne et interview med Lise Cabble, da hun var 1 av dem bak Danmarks bidrag: «En av dem bak låten».

 

Den danske jury skal i ilden allerede på tirsdag ved den første semifinale, hvor de og de danske seere har fået æren av å være med, til å avgjøre de 10 låter som skal til finalen derfra.

 

Tv-byen1

 

Kilde: DR.dk/GrandPrix 

 

 

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien