Dagens bidrag: Portugal

Tiden har nå kommet til Portugal i vår gjennomgang av årets bidrag.

Da Portugal trakk seg fra fjorårets Eurovision, var det mange som fryktet at Portugal hadde levert sitt siste ESC-bidrag. Derfor var gleden stor da Portugal igjen meldte sin deltakelse i år.

Portugal representeres av Suzy med låten Quero Ser Tua, en gladlåt med et sangvennlig refreng. Suzy er født i Figueiro da Foz, en kystby omtrent midt mellom Lisboa og Porto, men er for øyeblikket bosatt i Dubai. Hun kom tidlig inn i showbiz som en del av barnegruppen Onda Choc, og hun hadde sin scenedebut allerede som femåring. Hun har etter dette etablert seg med en suksessfull karriere hjemme i Portugal.

I 1999 utga hun låten Nesta Noite Branca som fortsatt er høyst populær og ofte spilles på radio og TV-show. Hun ble forespurt av låtskriver Emanuel om å synge hans låt i årets Festival da Canção og endte opp med å vinne retten til å representere Portugal i København, i første omgang i første semifinale 6. mai.

Suzy og Emanuel har også samarbeidet tidligere, og de arbeider for øyeblikket på et nytt album som planlegges utgitt i løpet av 2014. Emanuel er en velkjent og etterspurt låtskriver som nærmest skapte musikalsk revolusjon med låten Pimba Pimba som solgte imponerende 500.000 eksemplarer det første halve året, og det fulgte et utall nye artister i hans fotspor som hev seg på Pimba-musikken.

Han har deltatt som låtskriver for landet tidligere: Med Danca Conmigo i 2007. Da var han noen få poeng unna en finaleplass.

Portugal deltok for første gang i 1964, men har ennå til gode å gå helt til topps. Deres foreløpig beste plassering kom i 1996 med en sjetteplass. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien