Ruth er klar for København

Ruth Lorenzo som representer Spania i årets Eurovision Song Contest, reiser i dag fra Madrid til København. Før hun gikk ombord i flyet kom hun med noen siste tanker om sin opptredenen, og det som venter henne i Danmark. 

Den spanske artisten vant i år Spanias billett til København etter en meget spennende avstemning. Juryen hadde nemlig en annen artist på førsteplass, mens publikum hadde Ruth på topp. Dermed var det uavgjort, men reglene sa tydelig at det er publikums mening som veier tyngst. 

Det er altså snart to måneder siden spanske finalen, og siden dette har Ruth fått en meget hektisk timeplan. Hun har hatt opptredener i flere programmer på den spanske kringkasteren TVE, vært på besøk i Catalonia og hatt en opptreden på catalansk, og ikke minst har det blitt mye treninger på fremføringen hun skal ha i den store finalen 10 mai. 

Ruth ønsker ikke å komme med noen store avsløringer når det gjelder fremføringen, men for de som hadde håpet på et stort regnfall under fremføringen må nok håpe igjen. Grunnet noen tekniske vanskeligheter blir det ikke noe regn på scenen, men Ruth har insistert på at det skal være noe vann i hennes fremføring ettersom låten heter Dancing in the rain. 

Videre røper Ruth sine tre favoritter i år: Aram Mp3 fra Armenia, Conchita Wurst fra Østerrike og Storbritannias Molly. Kjolen hun skal ha på seg er selvsagt en stor hemmelighet, men ifølge henne selv er det den viktigste og vakreste kjolen i hennes liv. 

Når det gjelder Ruths ambisjoner i København er de soleklare: Jeg skal vinne for Spania uttaler hun selvsikkert. 

Spania, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og vertslandet Danmark er i år direktekvalifisert til årets Eurovision finale 10 mai.

De fem store starter sine første øvelser på tirsdag, samme dag som generalprøvene og den første semifinalen skal sendes. 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien