Søndag: Offisiell åpning av Eurovision 2014

Champagne, rød løper og en fest uten like. Det er bare noen av ingrediensene årets vertskap DR kan by på når artister og delegasjoner skal delta på årets åpningsfest.

Selv om årets prøver har pågått i snart en uke, er det ikke før i morgen, søndag, at årets Eurovision Song Contest offisielt er i gang. Da starter nemlig den såkalte Eurovisionuka med to semifinaler og den store finalen lørdag. 

raadhusplads olympic party christian alsing

Når nedtellingsuret på rådhusplassen i den danske hovedstaden viser 00:00 klokken 18 i morgen starter nemlig årets åpningsseremoni. Da skal alle artistene gå ned den røde løperen og inn til en stor fest i rådhuset. Førstemann på den røde løperen er selvsagt fjorårets vinner Emmelie de Forest. 

Selve åpningsfesten starter klokken 18:00, men fra 17:00 kan du følge med på et såkalt oppladningsprogram. Dette skal ledes av Bryan Rice, kjent fra Dansk Melodi Grand Prix. Han får besøk av blant annet Olsen Brothers og vi får stifte et nærmere bekjentskap med årets tre programledere. 

Klokken 18 starter hyllesten av alle årets 37 artister som da skal gå ned den røde løperen. Du kan følge sendingen direkte fra klokken 17 på DR sine nettsider som du finner her, sendingen blir i tillegg vist på Eurovision sine offisielle nettsider Eurovision.tv

Foto: Visitcopenhagen.dk

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien