Full guide til semifinale 1

Kl 21:00 i kveld er det endelig klart for første semifinale av årets Eurovision fra København.

Seksten bidrag skal bli bli til 10 som får finalebillett til den store finalen førstkommende lørdag. Det hele avgjøres med 50/50 stemmer fra telefonstemmere og ekspertjuryer. Kun de ti «vinnerne» blir presentert tilfeldig i kveldens show.

Sverige og Island er de nordiske landene ut blant bidragene i denne semien, der førstnevnte er desidert en av årets største favoritter – også til seieren lørdag..

Det hele dras imidlertid i gang med Armenia, landet som for øyeblikket topper vinneroddsen på de fleste større bettinglistene. Men aldri tidligere har et land med startnummer 1 i en semfinale vunnet hele Eurovision.

Her er kveldens seksten bidrag – med kjappe kommentarer, pollresultater og odds fra Bet365. Terningkastene er våre skribenters samlede vurdering fra tidligere i vår.

Trykk på flaggene for video.


 

Semifinale 1

 


 armenia1| ARMENIA

Aran Mp3 – Not Alone

 Mystisk og stemningsfull ballade, som ender i et dubstep lignende crescendo. Oddsfavoritt og finaleklar.

 


latvia2 | LATVIA3

Aarzemnieki – Cake to Bake

 Banalt eller genialt? De siste årenes dårligste ESC-land satser på hva undertegnende beskrev som en lettkledd reklamelåt for COOP. Poll og odds levner denne liten sjanse.

 


estland3 | ESTLAND3

Tanja – Amazing

 En frisk poplåt som kanskje ikke helt holder hva den lover? Tanjas fremføring imponerer derimot mange, og i en balladetung finale – kan Estland ta seg videre. Inne på poll og odds.

 


sverige4 | SVERIGE5

Sanna Nielsen – Undo 

 Sverige er en soleklar favoritt i Grand Prix-klubbene, og nummer to på vinneroddsene etter Armenia. Finaleklar, til tross for tekniske problemer i gårsdagens juryfinale.

 


  island5 | ISLAND2

Pollapönk – No Prejudice

 Fargerikt og humørfylt islands punk på engelsk har ikke slått til hos alle. «Ingen» vil ha denne med videre, men ryktene sier en meget bra fremføring på scenen i København i kveld.

 


albania6 |ALBANIA3

Hersi – One Night’s Anger

 Et hyggelig utgangspunkt ender i en noe overprodusert avslutning. Ute på oddsen, men inne på pollen.

 


russland7 | RUSSLAND3

The Tolmachevy Sisters – Shine

 Noen hvisker om at velviljen til bjørnen i Øst er så minimal at Russlands finalesjanser er betydelig svekket i år. Låten er en nesten påfallende ufarlig poplåt fremført av tidligere JESC-vinnere. Inne på odds, ute på poll.

 


 8 | aserbajdsjanASERBAJDSJAN3

Dilara Kazimova – Start a Fire

 Noen svake etnofløyter vekker til live en liten orkesterballade, som vi i teamet tidligere i vår fant fornøyelig – men også stillestående. Finaleklar – som alltid.



ukraina 9 | UKRAINA3

Maria Yaremchuk – Tick-Tock

 En «helt grei «poplåt som etter hvert har hatt en stigende tendens i popularitet. Trolig klar finaleplass.

 


belgia 10 | BELGIA1

Axel Hirsoux – Mother

 En pompøs ballade sunget av en pompøs, men stor stemme. For oss på escNorge ble dette altfor voldsomt, derav terningkastet – og heller ikke 100 poll-deltakere ønsker dette videre. Er derimot inne på oddsen.

 


 11 | moldovaMOLDOVA2

Cristina Scarlat – Wild Soul

 Den ville sjelen kommer klart frem både i tekst, musikk og video. En typisk østeuropeisk moderne popballade, kanskje? Utenfor finaleplass de fleste steder, men Moldova har hatt en mystisk evne til å «alltid» ta seg videre …

 


  sanmarino12 | SAN MARINO3

Valentina Monetta – Maybe

 Tredje forsøk fra Valentina, og det langt over tjuende for komponist Siegel. Midt på treet på alle måter og noe gammeldags – og nettopp det kan underlig nok både redde og felle San Marinos første finaleplass noensinne.

 


portugal 13 | PORTUGAL3

Suzy – Quero ser tua

 Portugals comeback er friskt og humørfylt, men det fungerer ikke helt på scenekanten. Vi vil gjerne ha den inn til finalen, men motarbeides av både odds og poll. Høyest odds av samtlige i denne semifinalen.

 


nederland 14 | NEDERLAND5

The Common Linnets – Calm After the Storm

 En slags innadvendt countrylåt, med referanser til grønngrune bakker i Tennessee. Annerledes i ESC-sammenheng, men allikevel trygt inne i finalen på både poll, odds – og blant vårt team.

 


 montenegro15 | MONTENEGRO5

Sergej Ćetković – Moj svijet

Vi er nokså sikre på at Montenegro på sitt sjette forsøk endelig skal nå en finale. Dette er en typisk balkanballade, som også fikk skryt for å ikke være for konstruert eller formulert. Finaleklar, selv om fremførelsen kanskje blir noe over-the-top?

 


ungarn16 | UNGARN

András Kállay-Saunders – Running

 Den tredje storfavoritten fra denne semfinalen. Bra vokal og produksjon med et usedvanlig alvorlig tema for denne sammenhengen. Finaleklar.

 


Skal vi tippe noen finaleklarebidrag, basert på terningkast, poll og odds – bør følgende land være finaleklare etter kveldens show:

Armenia, Sverige, Nederland, Montenegro og Ungarn.

  • Gode sjanser: Estland, Russland, Aserbajdsjan, Ukraina.
  • Mulige: Latvia, Albania, Belgia, Moldova og San Marino.
  • Sjanseløse: Island og Portugal.

 Sendingen starter på NRK1 kl 21:00.

* Fulsltendige pollresultater finner du her ———–>

 

Del:
Relaterte artikler