Kypros inn – Israel ut – og aser-armensk stemmekluss

En finaleuke i Eurovision fører også med seg en haug av rykter. I «år» skal Kypros allerede være på vei tilbake, mens Israel har fått nok av det hele.

Og en liten skandale skal visstnok ha oppstått mellom Armenia og Aserbajdsjan under gårsdagens juryfinale.

Vi tar stakkars Israel først, som for fjerde gang på rad må stå over en finale – og det til tross for å ha sendt noen av landets mest profilerte artister.

Nå sies der interessen er på bunn internt i statskanalen og at ingen vil ta over ansvaret. I tilllegg er det godt mulig at landet tar en «Hellas» og legger ned hele TV-selskapet – eller i det minste omstrukturer krafig. Den sedvanlige lisensen er allerede avskaffet til fordel for en kombinasjon reklame/statlige overføringer.

Kombinert med de dårlige resultatene de siste fire årene, svirrer ryktene om at Israel neste år er ute av konkurransen.

Torsdag kom også ryktene om at Kypros allerede har bestemt seg for å vende tilbake i 2015. Dette er ikke bekreftet, i likhet med land som Serbia og Tyrkia som tidligere i år har åpnet denne muligheten.

Til slutt en antydning til stemmefinale fra gårsdagens juryfinale. Vi siterer vår korrenspondent i København:

«Da Aserbajdsjan skulle lese opp «sine stemmer», som de hadde fått utlevert av DR/EBU, ble de bedt om å gi 8 poeng til Armenia, noe de nektet å gjøre. De ville bytte det med Hellas, men DR/EBU nektet dem det. Aser nektet tre ganger, og til slutt måtte noen andre lese opp deres stemmer for dem.»

Det broderlige naboskapet er dermed akkurat som sedvanlig mellom de to landene …

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien