Eurovision 2015 – Hvor?

Bare to dager etter Conchita Wurst sin seier i København er debatten i gang: Hvor i Østerrike skal konkurransen avholdes?

Debatten i østerriksk media raser for tiden, og spørsmålet alle stiller seg er: Hvor skal man avholde Eurovision Song Contest 2015?

Neste års arrangør den østerrikske statskringkasteren, ORF, har de siste dagene mottatt forslag fra hele Østerrike. Innsbrück, Graz, Linz og Wien er byer som har tilbudt seg å avholde verdens største musikkonkurranse.

Vienna2

For mange er nok Wien det mest åpenbare valget. Byen er Østerrikes hovedstad og kan tilby de hotellrommene og den infrastrukturen en konkurranse som Eurovision krever, og viktigst av alt: Wien huser i dag landets største innendørsarena nemlig Wiener Stadthalle. I denne arenaen er det plass til 16000 tilskuere. Arenaen er en del av et anlegg bestående av utstllingshaller, og kan derfor også tilby 10000 ekstra kvadratmeter til å huse pressesenter, garderober og andre nødvendige ting.

Ordføreren i Klagenfurt, en provins vest i Østerrike har foreslått at man kan bruke fotballstadionet som ble bygget til Fotball EM i 2008. Stadionet kan huse 30000 tilskuere og ville vært perfekt til en konkurranse som Eurovision. Eneste problemet er at fotballstadionet ikke har tak, men her mener ordføreren at man kan bygge på en provisorisk løsning.

Ønsker man en mer intim konkurranse, kan ordføreren i Linz tilby byens musikkteater til Eurovision.

Direktøren i ORF, Alexander Wrabetz understreker at han er glad for at hele landet ønsker Eurovision, etter som han mener at det å arrangere konkurransen bør være en nasjonal dugnad. Han uttaler også at det er viktig at arrangementet ikke går utover de øknomiske rammene. ORF regner med et budsjett på ca 25 millioner euro.

Avgjørelsen om hvor neste års Eurovision Song Contest skal foregå vil komme i løpet av to måneder. 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien