RTE bekrefter irsk deltakelse i 2015

Til tross for at Irland ikke klarte å kvalifisere seg til finalen i årets Eurovision Song Contest, har den irske TV-kanalen RTE allerede bekreftet landets deltakelse i konkurransen i Østerrike neste år.

Skuffelsen var nok stor for mange da Irland kom på en 12. plass i den antatt svakeste semifinalen i årets ESC og RTE sier at de nå ønsker å gå vekk fra utvelgelsesprosessen de har benyttet seg av de siste årene. Mentor-metoden så ut til å gi gode resultater de første årene, men når man nå ser tilbake viser det seg at det kan ha vært Jedward-feberen som bidro til gode resultater for Irland i 2011 og 2012. I fjor klarte landet å kvalifisere seg til finalen, men der havnet de på en 26. plass med Ryan Dolan og låta Only Love Survives.

Både i fjor og i år kunne man se flere keltisk-inspirerte elementer i både kostymer, bakgrunn og dans, og mange irer sier at Europa er lei av riverdance og keltiske elementer, de ønsker at hjemlandet skal tenke nytt og ta litt større sjanser. Den irske delegasjonssjefen Michael Kealy sier til Irish Times at de snart vil annonsere hvilke forandringer som planlegges for neste års utvelgelse.

Linda Martin, irsk ESC-vinner fra 1992, sier at hun ønsker en større nasjonalutvelgelse i likhet med svenskenes Melodifestivalen. Andre sier at de ønsker seg en intern utvelgelse slik Nederland har benyttet seg av de siste to årene. Tidligere ESC-deltakere Jedward har sagt de kunne tenke seg å delta i konkurransen enda en gang, men da ønsker de eventuelt å komponere noe eget som gjerne kan minne litt om deres siste singel Free Spirit.

Til tross for noen år med skuffende resultater er Irland fremdeles det mest vellykkede landet i Eurovision med sine syv seiere til sammen. Men hva skal til for at de skal kunne nå opp til toppen av resultatlisten igjen? Det blir spennende å se om Irland og RTE klarer å finne ut av det i nærmeste fremtid.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien