Spansk deltagelse i 2015 i fare

Økonomiske problemer, omstrukturering og utskiftelse av ledelsen i Spanias nasjonale tv kanal TVE, er alle faktorer som er med på å bidra til at Spanias deltagelse i neste års konkurranse er under vurdering. 

Det spanske finansdepartementet arbeider for tiden med en innsprøytning av friske midler til TVE, som er nært forestående en teknisk konkurs. Denne redningspakken kommer imidlertid med strenge betingelser som blant annet rammer landets Eurovision deltagelse hardt. 

Ifølge betingelsene, så kan Spania kun delta i Eurovision så lenge utgiftene dekkes av en ekstern sponsor. Myndighetene i Spania ønsker derfor å kjøre samme løsning som Hellas har gjort de siste årene. Der har en tv kanal tatt ansvaret for utvegelsen og deltakeravgiftene, mens den nasjonale kringkasteren har stått ansvarlig for landets deltagelse. 

TVE har de siste årene lykkes i å forhandle frem en kontrakt og å få utvelgelsen dekket av et plateselskap. Dette var tilfelle i både 2012, 2013 og i år når Ruth Lorenzo representere landet. 

Samtidig som TVE nærmer seg teknisk konkurs settes det spørsmålstegn ved kanalens økonomiske prioriteringer. Blant annet skal ledelsen ha valgt å kjøpe inn dyre utenlandske tv serier, istedenfor å spare kostnader ved å produsere de selv. Nøkkelpersoner i kanalen skal også ha mottatt store bonuser, som sterkt skal ha bidratt til å få kanalen i den nåværende situasjon.

Dette er foreløpig bare rykter, samme kilde sier også at en endelig avgjørelse om Spanias Eurovision fremtid vil komme i september.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien