Makedonia bekrefter deltakelse i 2015

Den makedonske TV-kanalen, MRT, bekrefter i dag at Makedonia kommer til å delta i Eurovision Song Contest 2015 i Østerrike. Dermed er Makedonia det sekstende landet i rekken som bekrefter sin deltakelse i neste års konkurranse.

I forkant av årets ESC valgte MRT internt og det ble Tijana Dapcevic som fikk representere landet i København. Tijana klarte ikke å ta seg videre til finalen og endte opp som nummer tretten av femten i den andre semifinalen.

Den makedonske utvelgelsen for 2015 vil skje via Skopje Song Festival den 13. november. Der skal tjue artister kjempe om æren om å få representere landet sitt i Østerrike. Vinneren vil bli kåret ved hjelp av 50 % stemmer fra TV-seerne og 50 % internasjonale jurystemmer.

Makedonia debuterte i Eurovision Song Contest i 1998 og deres beste plassering kom i 2006 da Elena Risteska kom på tolvte plass med sangen «Ninanajna».

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien