Kamp om regningen ovenpå ESC 2014

 

I denne tid går vi og venter på avsløringen av neste års vertsby – imens kempes der pt. i Danmark, for at plassere det underskud, som ESC 2014 endte med at gå ud med.

 

Man valgte i år at dele regningen op i 2 dele – Danmarks Radio (DR) som arransjør ansvarlige for de 3 shows, og den tilhørende regning for disse, medens en prosjekt gruppe med: Wonderful Copenhagen, Ejendomsselskabet REDA, Københavns Kommune samt Region Hovedstaden, skulle sikre vertsbyen og dermed også rammerne for de 3 shows. Ud fra undersøgelserne man lavede forut for avgjørelsen av vertsby, valgte man til slut som bekendt, de nedlagte B&W-Haller på Regshale Øen i København. Sagens kerne i slagsmålet ligger nu ved, at den endelige regning rammerne løp op i det 3-dobbelte, og endte ca. DKK 77,4 mio. højere oppe end budsjeteret.

 

Allerede inden festen startede i København, meldte DR at det ville blive dyrere end budsjeteret, dette bl.a. grundet bærende søjler i B&W-Hallerne, som man blev nødt til å fjerne, og erstatte med sikring af den øvrige konstruksjon, således at det store tekniske apparat som skulle bygges op, også kunne holdes av skelettet i bygningerne. Man hadde regnet med en regning for alt rammerne på DKK 34,6 mio., men endte med en regning på DKK 112 mio. Grunnet den ekstra regning allerede inden ESC 2014 var i gang, bad man om ekstra midler fra DR’s side, og Wonderful Copenhagen, Københanvs Kommune og Region Hovedstaden leverede flere midler til, så hallerne kunne stå færdige til tiden. Det bringer den manglende underskuds regning «ned» på DKK 58 mio.

 

Utover sikringen av konstruksjonen, kom stormen «Carl» på tvers av ombygningen, og krevede ekstra penge i forbindelse med ekstra sikring. Man havde i den oprindelige plan indregnet at man kunne benytte en masse gratis arbejdskraft i forbindelse med bl.a. ombygning og opsetningen av «Eurovision Island», men her kom der en fagforening på tvers, og påkrevede at der var lønninger til alle som jobbede på det. Sidst men ikke mindst blev der grunnet en kølig mai måned, også påkrevet varme i flere av teltene til gjesterne, og så denne del bidrog til øgede udgifter kontra først påregnet.

 

DR oplyser at de har overholdt alle forpligtelser jf. kontrakten, og har af flere omgange henvist til, at der i kontrakten stod at der kunne komme krav om flere midler, såfremt at ombygningen påkrevede dette. Ansvarlige for ESC 2014, Pernille Gaardbo henviser således til, at budgettet for deres del er overholdt, og at den manglende regning skal dekkes av de 4 parter i prosjektgruppen. Københavns Overborgmester, Frank Jensen (S), som glædeligt bød alle velkommen til fest og farver, velger nu å sige stop, og negter at levere flere midler til ESC 2014. Wonderful Copenhagen har allerede taget konsekvens av alvoren, og har opsakt den ansvarlige fra deres side.

 

Regionsrådsformand Sofie Hæstorp Andernsen (S) kommer dog Wonderful Copenhagen til undsetning, for med den ekstra regning ville det være en katastrofe for selskabet, så hun vil hellere sikre betalingen, og så yde mindre til oganisasjonen de kommende år. Wonderful Copenhagen opgjorde i dag de faktiske tal, og ud af de maglende DKK 58 mio., sendte de en regning videre på DKK 46 mio. som skal betales. Alle er dog enige om ESC 2014 skulle være i København, og at det var en sukses, men at den sidste del av regningen nu «blot» skal betales.

 

Når der eventuelt kommer mere om avslutningen av dette års Eurovisjons arransjement, vender vi naturligvis tilbake med disse opdateringer.

 

kilde: Tv2Lorry.dk + DR.dk + DR.dk + DR.dk

Del:
Relaterte artikler