Tyrkisk retur i 2015?

Tyrkia har ikke deltatt i Eurovision Song Contest siden konkurransen ble arrangert i Baku i 2012. Nå går det rykter om at de muligens kan være tilbake i Wien neste år.

I motsetning til de fleste andre land som har hatt kortere eller lengre pauser, oppga ikke Tyrkia dårlig økonomi som årsak til sin avgjørelse. I stedet ble grunnen oppgitt å være at de er misfornøyde med flere av regelendringene som har kommet de senere årene, blant annet vil de fjerne «de 5 store» og juryene. Her kan du lese mer om begrunnelsene fra TRT da de besluttet å ikke delta i Malmö i 2013.  

Ingen regnet egentlig med at Tyrkia skulle komme tilbake til konkurransen igjen, i alle fall ikke på lenge. Nå sier imidlertid ryktet at det i kveld dukket opp en melding på facebook, postet av en ansatt i TRT, som antydet at en retur i 2015 slett ikke er noen umulighet. 

Meldingen sier at en undersøkelse av TRT Muzik, som er musikk-kanalen i TRT, sine aktiviteter i perioden mars-mai 2014 viser at kanalen ikke har oppfylt kravene til liveoverføring av musikkarrangementer. På denne bakgrunnen skal styret i TRT Muzik ha bestemt at de vil delta i Eurovision Song Contest 2015, som ledd i arbeidet med å oppfylle kravene til live-overføring av musikk-arrangementer. 

Den seneste uken har det faktisk gått rykter om at sangeren Kenan Williams allerede skal være internt valgt til å representere Tyrkia i neste års konkurranse. 

Det må understrekes at både Tyrkias retur og valget av Kenan Williams som deres representant til Eurovision Song Contest 2015 i Wien enn så lenge i aller høyeste grad kun er rykter. Vi kommer imidlertid tilbake med mer så snart vi hører noe! 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien