Molly Sandén til angrep på mobbing i sin nye låt

Hun har vært pop-Sveriges yndling i snart ti år, vunnet Lilla Melodifestivalen og deltatt to ganger i den ‘voksne’ utgaven. Nå tar Molly Sandén et oppgjør med selvopplevd mobbing og kroppspress ved å kle seg naken i videoen til sin nyeste låt ‘Freak’.

Helt siden hun slo igjennom ved å vinne Lilla Melodifestivalen med låten Det finaste någon kan få i 2006 har Molly Sandén vært i medias søkelys i Sverige, men det har hatt sin pris. Den populære sangerinnen har nemlig i løpet av tenårene mottatt en rekke hetsende meldinger i sosiale medier. Kritikken har hovedsakelig gått på hvordan hun ser ut og hvor mye hun veier.

Utsagn som «du bør gå ned i vekt» og «du ser ut som en gris» var vanlig kost i en årrekke, også da Molly deltok i Melodifestivalen i 2009 og 2012 – siste gang med låten Why Am I Crying, som beskrev bruddet mellom henne og kjendiskjæresten Eric Saade. Sandén innrømmer at hun tok seg nær av hetsen.

– Alle meldingene gikk ut over livskvaliteten min; jeg begynte jo å tro på det som ble skrevet, uttaler Molly Sandén til avisen Expressen. – Det gjorde at jeg i perioder ble helt innesluttet og isolerte meg fra omverdenen. Det var en enorm påkjenning.

Nå er Sandén 22 år gammel og sier hun er blitt sterkere og tryggere på seg selv, og at hun ikke vil la mobberne styre hvordan hun skal se ut. For å understreke dette stiller hun nå naken i musikkvideoen til sin nyeste låt Freak.

– Musikkvideoen symboliserer at jeg endelig kan godta meg selv for den jeg er, sier Sandén. Hun takker samtidig fansen som har støttet henne gjennom mange år for at hun nå er blitt tryggere på seg selv, og sier hun har mottatt mange positive tilbakemeldinger etter at videoen ble sluppet.

– Folk forteller meg om liknende opplevelser de har hatt, og at låten og videoen er inspirerende. Det er bra at man kan utgjøre en forskjell, forteller Molly, og avslutter med følgende råd til de som opplever mobbing i hverdagen:

– Ikke la noen trykke deg ned, de menneskene har det ikke bra med seg selv. Bare rist dem av deg, de er ikke verdt det.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien