Tyrkia står over i år også

Hvad mange fans måske allerede hadde set i krystalballen, har den tyrkiske statslige tv-stasjon nu bekreftet – Tyrkia kommer ikke til å stå på scenen i Wiener Stadthalle neste år til mai.

 

Det kommer kanskje ikke som den største overraskelse , at TRT melder Tyrkia ut endda et år i det Internationale Melodi Grand Prix. De har nu ellers stabilt været med i mange år, og har efter endringen av avstemningsreglerne fløyet på en sukses-bølge, men intet varer for evigt, og efter endda en endring av avstemningsreglerne, merkede tyrkerne atter en gang endringer på plaserings fronten, hvilket ikke helt faldt i god jord. Siden har tyrkerne de seneste år valgt å stå over, og forsøkte sig i år med deres egen «fornyet» utgave at Eurovisjonens Melodi Grand Prix. Hvor at dette forsøk var en sukses, er op til den enkelte å avgjøre, men kanskje de forsøker igjen i 2015.

 

Tyrkia har gjennom årene haft varierende plaseringer – de har konkurreret om bund plaseringerne, men gjennom 0’erne også op flere topplaseringer. I 2003 sikrede de sejren i latviske Riga. Men 2015 bliver der ingen «Merhaba Tyrkia»!

 

Kilde: Esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien