Latvia er med i 2015

LTV, den nasjonale latviske TV-kanalen, har bekreftet at Latvia blir et av deltakerlandene i Eurovision Song Contest 2015 i Wien.

Latvia er dermed det 28. landet til å bekrefte sin deltakelse i neste års ESC i Østerrike.
Aserbajdsjan, Armenia, Georgia, Hviterussland, Ungarn, Montenegro, Russland, Storbritannia, Hellas, Makedonia, Østerrike, Kypros, Malta, Sveits, Sverige, Island, Norge, Danmark, Irland, Tyskland, Finland, Nederland, Litauen, Belgia, Portugal, Frankrike og Estland er de andre landene som foreløpig er bekreftet.
Fristen for påmelding til ESC 2015 har blitt satt til den 15. september i år.

I år ble Latvia representert av Aarziemenieki med sangen «Cake to Bake». Aarziemnieki vant den nasjonale finalen, Dziesma, og fikk en billett til København. «Cake to Bake» mottok bare 33 poeng i den 1. semifinalen i Danmark og dermed måtte Latvia se ESC-finalen fra sidelinjen igjen. Det er 6 år siden Latvia klarte å kvalifisere seg til ESC-finalen, det skjedde i Serbia i 2008 da Pirates of the Sea sang seg til en 12. plass med låta «Wolves of the Sea».
Hvilken utvelgelsesmetode LTV vil bruke for å velge sin representant i 2015 er foreløpig ukjent.

Latvia debuterte i Eurovision Song Contest i 2000 med Brainstorm og sangen «My star». To år senere, i 2002, ble de representert av Marie N som gikk hen og vant hele kalaset med låten «I wanna».

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien