ESC 2015: Albania teller på knappene

Ifølge kilder innad i det albanske TV-selskapet RTSH er det slett ikke sikkert at Balkan-landet blir å finne i Østerrike neste vår. Landet er ventet å ta en endelig avgjørelse om deltakelse i løpet av oktober måned.

Det er RTSHs musikk-kanal, ‘RTSH muzikë’, som melder at det bare er 50% sjanse for at Albania vil stille opp i neste års Eurovision. Grunnen til dette skal være misnøye med de dårlige resultatene landet har oppnådd de siste to årene, der det ikke har blitt finaleplass for verken Adrian Lulgjuraj og Bledar Sekos Identitet eller Hersi Matmujas One Night’s Anger.

 

Sett i forhold til kostnadene TV-selskapet må ut med for å delta er man ikke fornøyd med disse resultatene, og nå telles det altså på knappene om landet skal stå over ESC 2015 i Østerrike. Spørsmålet om deltakelse vil imidlertid ikke bli avgjort før tidligst i oktober måned.

Samtidig går forberedelsene til årets utgave av Festivali i Këngës som planlagt, og de to vertene – Arbana Osmani og Enkel Demi – er allerede plukket ut. Arrangementet vil gå av stabelen i desember måned som vanlig, og så gjenstår det å se om vinneren vil få representere Albania i Wien i mai måned.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien