Ungarn starter låtjakten

MTVA, den ungarske TV-kanalen ansvarlig for å velge ut hvem som skal representere Ungarn i Eurovision Song Contest 2015, har akkurat startet jakten på låter og artister som vil delta i ESC 2015. Fristen for å sende inn bidrag er 15. november

 

MTVA har satt en rekke krav for hvem, hva og hvordan man skal melde seg på til årets «A Dal». Ungarske borgere og andre med ungarsk som morsmål kan delta i konkurransen. Artistene må også ha en viss karriere å vise til for å bli med. Låtene kan bli sunget på ungarsk og engelsk, eller på ett av de andre minoritetsspråkene i Ungarn.

Bidrag kan altså sendes inn til og med 15. november og deretter skal en spesialjury velge ut bidragene som skal få delta i i «A Dal». Hvordan konkurransen skal bli bygget opp vil bli annonsert på et senere tidspunkt. Tidligere år har det vært både innledende heat, semifinaler og finale.

Utvelgelsesprosessen «A Dal» har vært veldig populær i Ungarn og har hatt veldig gode seertall. Låter og show av god kvalitet har gitt ESC-interessen i Ungarn et oppsving. Fjorårets bidrag Running kom på en flott 5. plass, mens låten Kedvesem fra 2012 fikk en hederlig 10. plass.

Ungarn deltar i Eurovision Song Contest for 13. gang og håper på å komme på pallplass for første gang i historien. Vil den gode trenden fortsette? Følg med på escNorge for flere oppdateringer om «A Dal» og Ungarns deltakelse i ESC 2015.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien