EU-pris til The Common Linnets

Det kan virke som et langt sprang fra The Common Linnets til vår hjemlige Todd Terje: Men i dag har begge blitt annonsert blant vinnerne av EUs musikkpris – EBBA.

EBBA står for European Border Breakers Awards og går til nye artister og navn som har vist seg å bokstavelig talt sprenge grenser innen EU- og EØS-landene. Prisen var opprinnelig en del av EUs kulturprogram, organisert av Eurosonic Noorderslag i samarbeid med EBU. Eurosonic Noorderslag er en årlig firedagers festival i Groningen, Nederland, som skal promotere europeisk popmusikk.

I dag samarbeider EU og festivalen i Groningen, der årets ti prisvinnere skal opptre under festivalen og et direktesendt TV-show i januar.

Det er første gang en Eurovision-artist tildeles prisen, og The Common Linnets får tildelingen etter å hatt stor suksess i flere land etter København-opptredenen. Calm after the Storm har vært en stor hit, blant annet i Tyskland hvor den nå har ligget over 20 uker inne på den nasjonale låtlisten.

The Common Linnets går dermed inn på samme prisliste som tidligere vinnere som Adele, Emeli Sandè og Mumford & Sons.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien