Moldova med finale 28. februar

Som i tidligere år vil TRM i år igjen holde en nasjonal finale for å bestemme hvem som skal representere Moldova i Eurovision Song Contest. Finalen vil avholdes den 28. februar.

Utvelgelsen vil bli slik den har vært de to siste årene, med to semifinaler med 12 artister i hver. Seks bidrag fra hver semifinale, som avholdes 24. og 26. februar, går videre til finale slik at det totale antallet finalister blir 12. Vinneren vil bli valgt med hjelp av 50/50-metoden der både publikum og jury får like mye å si.

Artister som ønsker å delta i den moldovske utvelgelsen kan sende inn sine bidrag til TRM frem til 15. desember. Deretter vil en spesialjury velge ut 60 bdirag som skal få delta på audition den 19. desember, der 24 bidrag altså blir plukket ut til å delta i semfinalene. Nytt av året er at utenlandske artister også har mulighet til å delta i den moldovske utvelgelsen.

Moldova kom for første gang siden 2008 ikke til finalen i ESC 2014. Cristina Scarlat måtte ta til takke med den begredelige sisteplassen i 1. semifinale med bare 13 poeng. Moldovas beste resultat står fortsatt som 6. plassen i debuten i 2006 med Zdob si Zdub.

 

 

Moldova holder finale i sin nasjonale utvelgelse 28. februar og håper på å komme til finalen igjen etter fjorårets kjedelig resultat.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien