Eurovision 60 år til BBC?

I følge flere nettsteder, samt på sosiale medier, meldes det at det blir Europas mektigste TV-selskap BBC som har tatt på seg ansvaret for 60-årsjubileet for ESC.

Escbubble skriver at både Petra Mede, fjorårets verts i Malmö, og BBCs egen Graham Norton vil stå i spissen for showet – men dette er kun spekulasjoner.

Det vi vet er at markeringen for 60 år med Eurovision skal markeres på et eller annet vis, og det virker slett ikke usannsynlig at BBC – som ikke har arrangert en finale siden 1998 – nå ønsker å vise at de er stadig i stand til å produsere spektakulere og vel regiserte TV-sendinger.

Britene var lenge en fast stand-in da vinnerland av forskjellige grunner måtte melde pass som arrangør. Både i 1960, 1963, 1972 og 1974 stod BBC som arrangør – uten at landet hadde vunnet konkurransen. Det gjør dem til landet som ennå har arrangert flest finaler, til tross for at det er Irland som har vinner-rekorden med syv seire.

Flere detaljer om både jubilum og show vil helt sikkert komme utover høsten og vinteren. Ingen endelig avgjørelse er tatt, utover at det garantert blir en markering.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien