Er Luxembourg land X?

(Oppdatert) Det er vel bare et par steder et heller beskjedent ja vekker oppsikt utover det vanlige: Blant kongelige kretser – og i Eurovision.

Lørdag skrev vi om en heller vrien artikkel fra Eurovison.tv, der det nå ser ut til at de fleste refererende nettsteder er enige med oss: 38 land er klare til Wien; Hellas vil delta om de får papirene i orden i tide, mens et ukjent land har fått utsatt betenkningstid.

Siden Albania nå virker helt spikret til Østerrike i mai, svirrer nå ryktene rundt Bulgaria, Ukraina – og Luxembourg!

Eurovision.tv selv og en rekke fansider referer nå til «lokal presse», som forteller at landets kulturminister skal ha «bekreftet» ovenfor Linda Martin at landet vil returnere til Eurovision. Om dette nikket bekrefter noe som helst annet utover at  kulturministeren ikke gjorde annet enn det, altså nikke, er uvisst.

Den en gang så mektige RTL i Luxembourg trakk seg ut av Eurovision tilbake i 1993, etter noen begredelige resultater. Landet som har vunnet fem finaler gjennom årene, har siden da sårt vært savnet både blant fans og fra arrangørenes side.

RTL i Luxembourg i dag er kun en liten søsterkanal av det større og kommersielle RTL-komplekset, som har sitt største nedslagsfelt i Tyskland. En gang var de under samme parasoll, men ble splittet i flere selskaper allerede før Luxembourgs siste seier i 1983.

Om det er noe som slags hold i ryktene om en tilbakekomst, neste år eller senere, kan det tenkes at de har blitt lovet en slags støtte fra regjeringen – som slett ikke er blant Europas fattigste.

Imidlertid gikk nevnte kulturminister visstnok ut mandag og avkreftet hele nikket.

De to andre landene det hviskes om, Bulgaria og Ukraina, har begge bestemt sagt nei til deltakelse neste år. Bulgaria skal imidlertid ha hvisket – eller rettere sagt tvitret – om at de ennå har et ørlite håp om deltakelse.

Vi på escNorge vil selvfølgelig følge godt med i kulissene utover høsten. Siste rykte og ord om Land X er slett ikke skrevet.

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien